Dodon, plătit de ruși, susține că Moldova urmează să fie „înghițită” de România

DE Elena Andrei | Actualizat: 08.06.2022 - 19:19
Dodon, plătit de ruși, susține că Moldova urmează să fie „înghițită” de România/foto: tass

Fostul președinte moldovean, Igor Dodon, aflat în centrul unui scandal privind bani primiți de la Moscova, insistă că există „un plan în lucru prin care fosta republică sovietică ar urma să fie înghițită de România”, potrivit Tass.

SHARE

Acesta a avertizat asupra pericolului ca Republica Moldova să fie târâtă într-un „război regional sângeros”.

„Se pregătește anexarea militară și politică a țării noastre la România, cu renunțarea la neutralitate. Pentru a pune bazele acestei unificări tehnice, Republica Moldova a trebuit să demonstreze că nu este capabilă să-și asigure singură securitatea economică, energetică și teritorială. Cetățenii trebuiau să fie demoralizați, astfel încât să nu mai creadă în propria țară", a scris Dodon miercuri pe canalul său de Telegram.

Acesta a menționat că astăzi există o multitudine de amenințări la adresa energiei, securității alimentare și a sectorului social. Vinovată pentru criza este decizia de aderare a Republicii Moldova la sancțiunile antiruse și de discuțiile privind necesitatea ca țările occidentale să sporească capacitățile de apărare ale Republicii Moldova.

Citește și

VIDEO Moralul ucrainenilor, ridicat de eficacitatea tunului de artilerie M777 trimis de SUA

VIDEO Cum au distrus ucrainenii un depozit rusesc în care se aflau lansatoare de rachete Grad

„Pericolul de a fi târâtă într-un război regional sângeros și de a pierde statalitatea este real”, a susținut fostul președinte prorus.

Dodon urmează punct și virgulă retorica Kremlinului, potrivit căreia „Maia Sandu și stăpânii săi străini urmează scenariul ucrainean, provocând o destabilizare deliberată a situației", iar Occidentul „vrea să folosească moldovenii drept carne de tun în bătălia geopolitică care se desfășoară în prezent în regiune”.

„În realitate, toate aceste evoluții în materie de înarmare și isteria antirusească sunt organizate intenționat pentru a justifica prezența trupelor NATO pe teritoriul Republicii Moldova”, a încheiat Dodon pe linia Moscovei.

Dodon este cercetat penal în temeiul suspiciunii de comitere a infracțiunii de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.