Cum să îți învingi frica de avion? Iată 5 metode simple și gratuite să scapi eficient de aviofobie

DE Daniel Toșa | Actualizat: 18.02.2024 - 21:13
Cum să îți învingi frica de avion? Iată 5 metode simple și gratuite să-ți învingi eficient aviofobia - Foto: Profimedia images

Cum să îți învingi frica de avion? Iată 5 metode simple și gratuite să-ți învingi eficient aviofobia. Frica de zbor, cunoscută și sub numele de aviofobie, este o provocare reală pentru mulți dintre noi.

SHARE

Cum primăvara se instalează deja în România, căldura și reînvierea naturii ne face să ne gândim tot mai mult la vacanțe. Mulți români visează deja ziua în care își vor arunca hainele în bagaj și vor pleca spre aeroport, lăsând acasă grijile de zi cu zi.

Cum să îți învingi frica de avion? Iată 5 metode simple și gratuite să-ți învingi eficient aviofobia

Totuși, atunci când ne gândim la o vancață pentru care transportul cu avionul este singura opțiune sau cea mai bună variantă trebuie să luam în calcul și unul dintre cele mai puțin plăcute aspecte de vacanță - frica de zbor.

Din fericire, există câteva metode eficiente pentru a face față acestei temeri și a te simți mai confortabil în timpul călătoriilor cu avionul.

Aviofobia, căci așa se numește frica de zbor, poate fi declanșată de diverse aspecte, cum ar fi turbulențele, frica de înălțime, claustrofobia sau chiar de știrile despre incidente aeriene sau acte de violență la bordul avioanelor.

Citește și: Povestea româncei care la 39 de ani e comandant de avion: „Nu mi-a fost frică niciodată”

Simptomele aviofobiei pot varia, incluzând transpirație excesivă, palpitații ale inimii, amețeli, dificultăți de respirație sau senzație de sufocare.

Citește și: Care sunt cele două destinații turistice românești aflate în Top 10 din Europa. La ce categorie?

Pentru a depăși frica de zbor, există câteva trucuri pe care le poți încerca:

  1. Evitarea Consumului de Alcool: Deși poate părea o soluție tentantă, consumul de alcool înainte de zbor nu este recomandat, deoarece poate accentua anxietatea și poate face mai dificilă gestionarea fricii.

  2. Guma de Mestecat Mentolată: Folosirea unei gume mentolate poate ajuta la reducerea anxietății și la ameliorarea senzațiilor de sufocare sau greață în timpul zborului.

  3. Alegerea Locului Potrivit: Optează pentru un loc cât mai în față și aproape de o ieșire de urgență pentru a minimiza senzațiile de disconfort în timpul decolării și aterizării.

  4. Exerciții de Respirație: Concentrează-te asupra respirației și încearcă să faci exerciții simple de respirație pentru a-ți calma mintea și corpul în timpul zborului. Inspiră ușor timp de 5 secunde după care ține 3 secunde aerul în plămâni și apoi eliberează aerul treptat pe parcursul a 5 secunde.

  5. Ascultarea Muzicii: Ia cu tine o pereche de căști și ascultă muzică relaxantă sau piese preferate pentru a-ți distrage atenția și a te relaxa în timpul zborului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te