26.000.000 de morți în cazul unui război între Coreea de Nord și Sud. Economia mondială, în colaps

DE Daniel Toșa | Actualizat: 29.07.2024 - 10:34
26.000.000 de morți în cazul unui război între Coreea de Nord și Sud. Economia mondială, în colaps - Foto: Profimedia images
26.000.000 de morți în cazul unui război între Coreea de Nord și Sud. Economia mondială, în colaps - Foto: Profimedia images

Costuri astronomice în cazul unui război între Coreea de Nord și Sud.un război ipotetic între Coreea de Nord și Coreea de Sud ar costa 4 trilioane de dolari, ceea ce este mai scump decât războiul din Ucraina, se arată într-o analiză făcută de Bloomberg.

SHARE

Primul an al unui război la scară largă între Coreea de Sud și Coreea de Nord ar putea costa economia mondială aproximativ 4 trilioane de dolari, se arată într-o analiză  a Bloomberg.

26.000.000 de morți în cazul unui război între Coreea de Nord și Sud. Economia mondială, în colaps

Aceasta reprezintă 3,9% din PIB-ul total al planetei. În același timp, agenția consideră că un război între cele două țări este "foarte puțin probabil", dar dacă începe, consecințele vor fi devastatoare pentru întreaga planetă.

Potrivit Bloomberg Economics, un război la scară largă în Peninsula Coreeană ar putea ucide milioane de oameni și ar costa economia mondială 4.000 de miliarde de dolari în primul an, sau 3,9% din PIB-ul planetei.

Aceasta este mai mult decât dublul pagubelor cauzate de invazia Rusiei în Ucraina. Vorbind despre pierderile umane , agenția dă o cifră de 26 de milioane de oameni. Atât de mulți trăiesc în zona de înfrângere a artileriei nord-coreene.

Citește și: Marea Britanie se pregătește pentru un război cu Axa Răului- Rusia, China, Iran, Coreea de Nord

Coreea de Sud, la rândul său, este o "fabrică de semiconductori pentru lume".

Produsele sale sunt cumpărate atât în SUA, cât și în China. Potrivit agenției, Coreea de Nord ar viza aceste companii. Dacă acestea sunt lovite, se va ajunge la o întrerupere a aprovizionării și la o scădere a PIB-ului altor țări.

Publicația citează faptul că aglomerarea Seul, unde locuiește jumătate din populația sud-coreeană , este situată pe teritoriul Coreei de Nord.

Citește și: Coreea de Nord forțează războiul cu Sud-ul. Soldații lui Kim, alungați din DMZ cu focuri de armă

Bloomberg Economics a explicat că atacarea regiunii metropolitane, care reprezintă 81% din producția de semiconductoare și 34% din producția industrială totală, ar destabiliza lanțul global de aprovizionare.

Jurnaliștii de la Bloomberg Economics subliniază că, pe lângă război, prăbușirea regimului lui Kim Jong-un este unul dintre scenariile care vor duce la o criză în Peninsula Coreeană.

Dacă regimul lui Kim Jong Un cade, cea mai presantă problemă pentru SUA, Coreea de Sud și China este securizarea armelor nucleare ale Coreei de Nord.

Anterior a devenit cunoscut faptul că compania sud-coreeană YG-1 a furnizat echipamente către două fabrici rusești care produc arme nucleare după începerea războiului de amploare al Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Compania YG-1 este unul dintre cei mai mari producători de echipamente de tăiat metale din lume. 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te