Coreea de Sud nu a găsit nicio legătură între decesele unor persoane și vaccinarea anti-COVID

DE Miruna Moldoveanu | 08.03.2021 - 12:04
Vaccinarea anti-COVID n-ar avea nicio legătură cu câteva decese recente din Coreea de Sud/FOTO: Getty

Coreea de Sud a anunţat că nu a găsit nicio legătură între vaccinarea anti-COVID şi câteva decese recente survenite după vaccinare. Între timp a ordonat testarea a aproape 100.000 de muncitori străini după apariţia unor focare în locuinţe comune, scrie Reuters.

SHARE

Oficiali din domeniul sănătăţii au făcut cercetări în legătură cu moartea a opt persoane cu afecţiuni preexistente care au avut reacţii adverse după ce au primit vaccinul AstraZeneca împotriva COVID-19, dar au declarat că nu au găsit dovezi că vaccinarea a jucat vreun rol în aceste decese.

"Am concluzionat provizoriu că a fost dificil să se stabilească vreo legătură între reacţiile lor adverse după vaccinare şi decese", a declarat, într-un briefing, directorul Agenţiei de Control şi Prevenire a Bolilor din Coreea (KDCA), Jeong Eun-kyeong.

Mai multe focare depistate în industria prelucrătoare şi în alte locuri de muncă industriale au determinat autorităţile să înceapă inspectarea a 12.000 de companii cu angajaţi străini, iar mai multe guverne locale au ordonat testarea muncitorilor din afara ţării în zilele următoare.

"Mediul lor de muncă şi locuinţele comune cresc pericolul de infectare, dar este dificil de identificat pacienţi timpuriu din cauza accesului limitat la resurse medicale şi testare şi a problemei şederii ilegale", a spus Jeong.

Vaccinarea anti-COVID n-are nicio legătură cu decesul celor opt persoane

Provincia Gyeonggi a ordonat ca aproximativ 85.000 de muncitori străini să fie testaţi în următoarele două săptămâni, a declarat viceguvernatorul pentru afaceri administrative Lee Yong-chul într-un briefing. Cel puţin 151 de rezidenţi străini în oraşul Dongducheon din această provincie au avut recent rezultate pozitive, însă este neclar ce anume a cauzat infectările. În Namyangju, un alt oraş din Gyeonggi, cel puţin 124 de străini au avut rezultate pozitive ca urmare a unui focar apărut la o fabrică de materiale plastice.

Într-o altă provincie din centrul ţării, oraşele industriale Eumseong şi Jincheon au ordonat testarea a aproximativ 4.500 de localnici şi, respectiv, a 5.000 de rezidenţi străini după infectarea unor grupuri de muncitori la o fabrică de sticlă şi la o companie de prelucrare a alimentelor.


Condiţiile de muncă pentru lucrătorii migranţi din Coreea de Sud fac obiectul unor noi verificări după ce o femeie din Cambodgia care trăia într-o seră la temperaturi de iarnă a fost găsită moartă la sfârşitul anului trecut. De asemenea, moartea a sute de muncitori thailandezi în Coreea de Sud, în majoritate aflaţi ilegal în această ţară, a determinat Organizaţia Naţiunilor Unite să solicite anul trecut o anchetă cu privire la soarta migranţilor, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te