Abandonat de părinți, copilul „lup” a fost crescut de câinele familiei. Cum l-au găsit după 7 ani?

DE Daniel Toșa | Actualizat: 20.11.2023 - 15:54
Copilul „lup” crescut de la 3 luni de un câine în sălbăticie, găsit la vânătoare adulmecând prada - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

Un băiat sălbatic, asemănător lui „Mowgli” din Cartea Junglei, care a fost crescut de un câine încă de la vârsta de trei luni, a fost descoperit trăind ca un animal de pradă într-o zonă izolată din Siberia, la șapte ani după ce a fost abandonat de părinții săi.

SHARE

Andrei Tolstik, acum în vârstă de șapte ani, a fost găsit de asistenții sociali care se întrebau de ce băiatul nu s-a înscris la școala locală din regiunea siberiană Altai.

Abandonat de părinți, copilul „lup” a fost crescut de câinele familiei. Cum l-au găsit după 7 ani?

Privat de contactul cu oamenii atât de mult timp, Andrei nu putea vorbi și adoptase multe trăsături asemănătoare cu cele ale unui câine, inclusiv mersul în patru labe, mușcatul oamenilor, adulmecarea mâncării înainte de a o mânca și un comportament sălbatic general.

Andrei, la fel ca Mowgli, personajul fictiv al lui Rudyard Kipling din Cartea Junglei, și-a petrecut aproape întreaga tinerețe în compania animalelor.

Potrivit presei locale, însăși existența lui fusese uitată. Mama sa a plecat de acasă pe când micuțul avea doar trei luni, încredințând îngrijirea lui Andrei tatălui său, alcoolic și invalid, care se pare că l-a abandonat și el pe băiat la scurt timp după aceea și s-a îndepărtat.

Cătunul Bespalovskoia, unde locuia familia, era atât de puțin populat, iar casa era atât de izolată, încât absența părinților a trecut neobservată de ceilalți câțiva locuitori. În schimb, se pare că Andrei a creat o legătură strânsă cu singura altă ființă vie din jur, câinele de pază al familiei, care l-a ajutat cumva să supraviețuiască și să crească.

Medicii spun că Andrei s-a născut cu probleme de vorbire și de auz, dar că părinții săi nu au făcut niciun efort cu el înainte de a-l abandona. Cunoscut ca "băiatul lup" de către presa rusă, el a fost acum mutat acum într-un adăpost pentru orfani dintr-un oraș din apropiere, unde este încurajat să se integreze și să se joace cu alți copii ca și el.

Când a ajuns prima dată la adăpost, personalul a declarat pentru agenția rusă de știri RIA-Novosti că îi era frică de oameni, se comporta agresiv și neregulat și continua să adulmece toată mâncarea înainte de a o mânca. Cu toate acestea, au reușit să comunice cu el folosind limbajul semnelor de bază. La două săptămâni de la sosirea sa, ei spun că a început să meargă în două picioare și de atunci a deprins arta de a mânca cu lingura, de a-și face singur patul și de a se juca cu o minge.

Se pare că ceilalți orfani sunt suspicioși față de băiatul pe care îl numesc "sălbatic", dar se spune că Andrei s-a împrietenit cu o fetiță cu care comunică folosind limbajul semnelor.

Medicii, pediatrii și psihologii încearcă în prezent să afle dacă Andrei poate fi învățat un comportament uman normal. Dacă răspunsul este afirmativ, va fi transferat la o altă casă de copii; în caz contrar, va fi trimis la un internat specializat. Poliția îi caută pe părinții săi, care ar putea fi acuzați de neglijență, potrivit The Independent.

Cazul lui Andrei Tolstyk nu este primul caz de "copil sălbatic" din Rusia. În 1998, poliția de lângă Moscova l-a salvat pe Ivan Mishukov, pe atunci în vârstă de șase ani, dintr-o haită de câini sălbatici cu care trăia de doi ani. Ivan plecase din casa familiei când avea patru ani pentru a scăpa de mama sa și de iubitul ei alcoolic și abuziv. S-a apucat de cerșit și a câștigat încrederea câinilor oferindu-le resturi de mâncare. În schimb, aceștia l-au protejat, de frig și de cei care îl priveau cu răutate, și l-au făcut șeful lor de haită. În cele din urmă, poliția a reușit să îl separe pe băiat de câini lăsând momeala pentru haită în bucătăria unui restaurant.

Cu toate acestea, au existat o serie de farse cu "copii sălbatici". Site-ul FeralChildren.com enumeră câteva cazuri neverosimile - printre acestea se numără "Băiatul sălbatic din Burundi", "Fata lup din Delphos" și "băiatul-gazelă sirian".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te