Colonelul Vadim Boiko, în vârstă de 44 de ani, care a fost implicat în campania de mobilizare, a fost director adjunct al prestigioasei Școli Navale Superioare Makarov Pacific din Vladivostok.
Din investigațiile autorităților reiese că acesta a venit la serviciu, a intrat în biroul său și, la scurt timp, s-au auzit cinci focuri de armă.
Un alt ofițer a auzit împușcăturile și apoi s-a grăbit spre biroul lui Boiko, găsindu-l decedat.
Acesta este cea mai recentă persoană de rang înalt care a murit în circumstanțe misterioase, deși s-a raportat că a fost vorba de o "sinucidere".
Povestea sinuciderii a fost rapid pusă sub semnul întrebării, deoarece colonelul ar fi trebuit să se împuște de cinci ori în piept.
Nu a fost găsit niciun bilet de adio.
Presa BAZA - care are legături strânse cu forțele de ordine - a declarat că anchetatorii criminaliști au găsit cinci tuburi de cartușe și patru pistoale Makarov lângă colonelul mort.
BAZA a relatat că Boiko era responsabil de instruirea recruților mobilizați în urma decretului lui Putin.
Mii de ruși neinstruiți sunt chemați să lupte, într-o încercare disperată de a susține războiul din Ucraina.
Citește și
NATO nu aprobă zonă de interdicție aeriană. Ar putea duce la o confruntare cu Rusia
Japonia se pregătește pentru un război cu China. Tokyo: „Este necesar să ne apărăm poporul”
Mobilizarea a dus la o rebeliune deschisă în unele zone deoarece trupele slab echipate și instruite sunt trimise prea repede pe linia frontului.
Boiko, tată a doi copii, era și responsabil cu armamentul și muniția la academia de elită.
Luna trecută a fost găsit cadavrul locotenent-colonelului Roman Malik, în vârstă de 49 de ani, în aceeași regiune Primorski.
Și acesta era comisar responsabil cu înrolarea. Inițial s-a suspectat o sinucidere, dar ulterior a fost deschisă o anchetă pentru crimă.
Cinci zile mai târziu, anchetatorii au revenit la ipoteza că sinuciderea a fost cauza probabilă a morții.