Cine era Daria Dughina si ce declara despre războiul din Ucraina. În Rusia trebuie unitate absolută

DE Alex Darvari | Actualizat: 21.08.2022 - 10:55
Darian Dughina și tatăl său - FOTO: Newsweek

Fiica lui Alexandr Dughin, considerat "Rasputinul lui Putin", a murit după ce maşina în care se afla a explodat la Moscova. Ruşii susţin că ţinta era tatăl ei, acesta făcând schimb de mașină cu Daria Dughina sâmbătă seara.

SHARE

"Ghidul spiritual" al lui Vladimir Putin, Alexandr Dughin, a scăpat de un atac cu maşină-capcană, atentat în care însă şi-a pierdut viaţa fiica sa, Daria Dughina, informează The Sun, citând presa rusă.

Filosoful şi naţionalistul rus  - despre care se spune că este un arhitect al războiului din Ucraina şi este supranumit "Rasputinul lui Putin” - a schimbat maşinile cu fiica sa în ultimul moment sâmbătă seara.

Citește și: VIDEO Fiica ideologului lui Putin, Aleksandr Dughin, ucisă la Moscova. Mașina sa a sărit în aer

Darya Platonova Dugina avea 30 de ani, a absolvit Universitatea de Stat din Moscova, specializat în neoplatonism. Făcea dese comentarii politice împotriva occidentului și era o susținătoare a lui Putin, la fel ca tatăl său.

Unul dintre filosofii săi favoriți era teoreticianului marxist Antonio Gramsci. Ea declara că „principala bătălie de astăzi nu este atât militară, cât culturală”.

Pe 4 iunie a fost inclusă pe lista celor sancționați de Regatul Unit în cadrul răspunsului Occidentului la invazia rusă a Ucrainei. Ea a fost sancționată pentru „oferirea de sprijin sau promovarea politicilor de destabilizare a Ucrainei”.

Citește și: Oamenii lui Putin la București: politicieni condamnați, mistici, vedete TV. Năstase, cel mai vizibil

Ce declara Daria

„În ceea ce privește estul Ucrainei, pot concluziona, pe baza observațiilor din Donețk și Luhansk și din regiunile învecinate, că pot accepta Imperiul Eurasiatic pe baza credinței ortodoxe, a ideii ruse și așa mai departe.

Pentru mine, perspectiva unei cooperări sau a unei alianțe cu China este probabilă, deoarece au găsit un compromis cu privire la modul în care își păstrează identitatea, rămânând în același timp parte a sistemului mondial.

Mi se pare că atunci când Rusia este în război, când țara voastră este în război, trebuie să existe o unitate absolută. Nu sunt permise [alte] voci. Există o decizie, există un act de voință și trebuie executat.”

Cine este Alexandr Dughin și cum îl influențează pe Putin

Cunoscătorii doctrinei lui Dughin spun că „viziunea” lui Putin despre Ucraina este conformă cu ceea ce a scris misticul prin anii 1990.

Dughin a cerut de multă vreme o invazie a Ucrainei și crede că Moscova are dreptul de a conduce toată Europa și Asia.

Scrierile sale - citite obligatoriu de soldații ruși - proclamă o viziune paranoică asupra lumii care cere ca Ucraina să fie absorbită de Rusia, iar Moscova să controleze totul, „de la Vladivostok la Dublin”, adică vreo 8.000 de kilometri din estul îndepărtat al Rusiei până în vestul Europei.

La fel ca Rasputin, Dughin, prin doctrinele sale, unele mistice, a avut o mare influență la Palat, încă din anii 1990, pe măsură ce Putin urca în rândurile conducătoare a Rusiei.

Rusia crede că i se cuvine să conducă Europa și Asia
El este faimos pentru volumul său din 1997 „Foundations of Geopolitics”, care prezintă ideologia sa ultranaționalistă și neo-fascistă a neo-eurasianismului.

Această credință afirmă că lumea este formată din „puteri terestre” și „puteri maritime” și că, ca mare națiune terestră, Rusia ar trebui să-și exercite influența asupra întregii Europe și a Asiei.

 
 Dughin a vorbit despre „nevoia de regenerare a națiunii prin violență și război”.

„Această idee a unui „om nou” care va ieși din conflict este o parte centrală a fascismului clasic”,a explicat, pentru The Sun, Marlene Laruelle, director al Institutului pentru Studii Europene, Ruse și Eurasiatice de la Universitatea George Washington.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te