Putin, felicitat de cei mai duri dictatori ai lumii pentru victoria în alegeri. Occidentul e scârbit

DE Daniel Toșa | Actualizat: 18.03.2024 - 12:13
Putin, felicitat de cei mai duri dictatori ai lumii pentru victoria în alegeri - Foto: Profimedia images

Putin, felicitat de cei mai duri dictatori ai lumii pentru victoria în alegeri. Președintele Chinei, Xi Jinping și dictatorul Coreei de Nord, Kim Jong-Un l-a felicitat pe Putin pentru victoria cu 87% din alegeri în Rusia, după ce opozița a fost anihilată total.

SHARE

Președintele Chinei, Xi Jinping, l-a felicitat pe Putin prin intermediul unui mesaj în care a subliniat sprijinul total al poporului rus pentru realegerea sa.

De asemenea, Xi a reiterat importanța deosebită pe care China o acordă dezvoltării relațiilor bilaterale.

Putin, felicitat de cei mai duri dictatori ai lumii pentru victoria în alegeri

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez a accentuat că relația dintre cele două țări va continua să avanseze sub conducerea strategică a președinților Xi și Putin.

Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord, l-a felicitat pe Putin pentru realegerea sa ca președinte al Federației Ruse. Mesajul de felicitare urmează să fie transmis de ambasadorul Coreei de Nord în Rusia.

Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a felicitat de asemenea pe Putin pentru victoria sa zdrobitoare la alegerile prezidențiale din Rusia.

Citește și: Rusia revine la spionajul din epoca Războiului Rece în Europa

Raisi și-a exprimat satisfacția pentru dezvoltarea în creștere a relațiilor bilaterale și a pledat pentru consolidarea acestora în viitor.

Vladimir Putin a fost reales pentru un nou mandat de șase ani la Kremlin, obținând aproape 88% din voturi, conform datelor publicate de Comisia Electorală Centrală a Rusiei.

Citește și: Putin, „reales” stăpân la Kremlin cu 87%, amenință cu un cataclism nuclear: „E clar pentru toți”

Rezultatul alegerilor prezidențiale din Rusia este "previzibil, dacă nu absurd", spune corespondentul nostru internațional Diana Magnay, adăugând că rușii vor avea parte de "mai mult din același lucru" în următorii șase ani.

"Acestea sunt cifrele de participare la vot și cifrele din sondaje care se apropie de genul de lucruri pe care dictatorii din Asia Centrală le pretind pentru ei înșiși.

"Cred că a fost remarcabil faptul că liderul nord-coreean a fost primul care l-a sunat pe Vladimir Putin și l-a felicitat pentru aceste cifre", spune ea.

Ceilalți candidați erau "cu greu nume cunoscute" și și-au petrecut o mare parte din campanie lăudându-l pe dl Putin și războiul din Ucraina, notează Magnay.

Occidentul a criticat ferm așa-zisele alegeri din Rusia, care s-au desfășurat sub opresiunea Kremlinului. Mii de ruși au încercat să boicoteze alegerile, protestând la centrele de votare împotriva lui Putin. Mulți dintre aceștia au fost arestați pe loc.

De asemenea, așa-zisele alegeri din teritoriile anexate ilegal de Rusia din Ucraina s-au desfășurat aproape la propriu cu arma la tâmpla ucrainenilor, forțați să mimeze democrația și să-l aleagă pe cel care le-a distrus casele, orașele și care le-a ucis familia și prietenii visele sale expansioniste.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te