Putin, „reales” stăpân la Kremlin cu 87%, amenință cu un cataclism nuclear: „E clar pentru toți”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 18.03.2024 - 08:11
Putin, „reales” stăpân la Kremlin cu 87%, amenință cu un cataclism nuclear: „E clar pentru toți” - Foto: Profimedia images

Putin, „reales” stăpân la Kremlin cu 87%, amenință cu un cataclism nuclear: „E clar pentru toți”. Dictatorul rus Vladimir Putin a fost reales pentru încă şase ani la Kremlin, potrivit rezultatelor parţiale ale așa-ziselor alegerilor prezidenţiale.

SHARE

Putin a prezentat portretul unei Rusii "consolidate" de victoria sa şi care nu se va lăsa "intimidată" de adversarii săi.

Stăpânul Kremlinului, aflat la putere de aproape un sfert de secol, a întrunit peste 87% din voturi după numărarea a 98% din buletinele de vot.

Putin, „reales” stăpân la Kremlin cu 87%, amenință cu un cataclism nuclear: „E clar pentru toți”

În discursul său către naţiune, Putin a mulţumit celor care au contribuit la "consolidarea politicii interne".

Întrebat despre posibilitatea unui război total între Rusia şi NATO, Putin spune senin: "Totul este posibil în lumea modernă".

"Este clar pentru toată lumea că acest lucru va fi la un pas de un al treilea război mondial. Cred că mai nimeni nu este interesat să fie aşa", a declarat Putin după ce a obţinut la alegeri cea mai mare victorie din istoria Rusiei post-sovietice.

Citește și: Avertismentul lui Putin la adresa Occidentului: „Rusia este pregătită pentru un război nuclear”

Acest scrutin, care s-a desfăşurat pe parcursul a trei zile, a fost marcat de numeroase proteste ale rușilor care nu-l susțin pe dictatorul Putin care s-a lăsat cu multe arestări.

Întrebat dacă apreciază că este necesar să cucerească regiunea ucraineană Harkov, Putin a spus că, dacă atacurile vor continua, Rusia va crea o zonă tampon din mai mult teritoriu ucrainean pentru a apăra teritoriul rusesc.

Citeşte şi: Propagandistul lui Putin, delir total în direct la TV în Rusia: Bucureștiul trebuie atacat nuclear

"Nu exclud ca, ţinând cont de evenimentele tragice care au loc astăzi, să fim forţaţi la un moment dat, când vom considera oportun, să creăm o anumită "zonă sanitară" în teritoriile aflate astăzi sub regimul de la Kiev", a declarat Putin.

Putin a declarat că îşi doreşte ca Macron să nu mai caute să agraveze războiul din Ucraina, ci să joace un rol în găsirea păcii: "Se pare că Franţa ar putea juca un rol. Încă nu este totul pierdut".

Citeşte şi: Rusia, gată să arunce omenirea în haosul nuclear. Putin: 95% din capacitățile nucleare, modernizate

"Am spus-o de nenumărate ori şi o voi spune din nou. Suntem pentru discuţii de pace, dar nu doar pentru că inamicul rămâne fără gloanţe", a spus Putin.

"Dacă ei vor cu adevărat, în mod serios, să construiască relaţii paşnice, de bună vecinătate între cele două state pe termen lung, şi nu pur şi simplu să ia o pauză pentru reînarmare timp de 1,5-2 ani."

Citește și: VIDEO Putin amenință cu distrugerea civilizației umane: „Fără Rusia nu există pace solidă în lume”

Putin a respins criticile SUA şi ale Occidentului privind alegerile, despre care Casa Albă a spus că nu au fost libere şi corecte, afirmând că alegerile din SUA nu au fost democratice şi criticând utilizarea puterii de stat împotriva lui Donald Trump.

"Întreaga lume râde de ceea ce se întâmplă acolo", a spus Putin despre Statele Unite.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te