În Yangon, protestatarii au mărșăluit purtând pancarte prin care cereau eliberarea din detenție a liderului demis Aung San Suu Kyi, în timp ce alții și-au abandonat vehiculele la intersecții pentru a împiedica forțele de securitate să acceseze străzile pline de demonstranți.
Proteste masive au avut loc și în cel de-al doilea oraș ca mărime al țării, Mandalay, și în capitala Naypyitaw, sfidându-se ordinul armatei care interzice adunările a cinci sau mai multe persoane.
Demonstrațiile au venit la o zi după ce raportorul ONU, Tom Andrews, a avertizat în legătură cu rapoartele despre desfășurarea de soldați și tancuri în Yangon, menționând că astfel de mișcări au precedat anterior uciderea, dispariția și arestarea în masă a demonstranților.
Locuitorii din Mandalay au raportat că au auzit focuri de armă la aproximativ o oră după începerea restricției de circulație noaptea, în timp ce zeci de polițiști și soldați făceau razie într-un cartier cu locuințe pentru muncitorii feroviari, care și-au declarat sprijinul pentru mișcarea de protest și au intrat în greve la locul de muncă.
Miercuri, televiziunea de stat a anunțat acuzații împotriva mai multor persoane publice, actori, regizori, jurnaliști, care au susținut protestele împotriva loviturii de stat.
Aceștia au fost acuzați în baza unei legi care pedepsește obstrucționarea armatei și angajaților guvernamentali de a-și îndeplini atribuțiile.