Cel mai bogat om din Germania are afaceri mari în România. De ce e supranumit „Fantoma”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 11.10.2022 - 13:06
Dieter Schwarz este foarte modest în ciuda averii de miliarde - Foto: managermagazine.de

Dieter Schwarz, fondatorul lanțului de magazine Lidl și proprietar al Kaufland, este cel mai bogat om din Germania. Supermarketurile sale sunt prezente și în România, unde dețin o cotă de piață impresionantă.

SHARE

Averea sa actuală depășește estimarea de 36 de miliarde de dolari, devenind astfel cel mai bogat om din Germania și unul dintre cei mai bogați din lume.

Anul trecut, în luna iunie, conform Forbes, Dieter Schwarz era pe locul 61 în lume ca avere personală, pe care o folosește însă în scopuri umanitare. 

Conform statisticilor, Dieter Schwarz a reușit în acest an să îi întreacă pe cei din familia Reimann, care dețin acțiuni la mai mulți producători de bunuri de larg consum, precum companiile Calvin Klein și Gucci și firma de băuturi Keurig Dr Pepper (Schweppes și 7 Up).

Pe locul al treilea, în Germania, se clasează Susanne Klatten și Stefan Quandt, acționarii majoritari ai companiei BMW și ale altor afaceri. Locul patru este deținut de familia Merck care are afaceri în domeniul farmaceutic.

Ultimele locuri ale Top 10 printre miliardarii Germaniei sunt ocupate de frații Andreas și Thomas Strüngmann, investitori ai companiei Biontech, devenită cunoscută la nivel mondial după ce, alături de compania farmaceutică Pfizer, a dezvoltat în timp record un vaccin eficient împotriva Covid-19.

O viață modestă

Dieter Schwarz preferă să stea în anonimat, motiv pentru care rivalii de business l-au poreclit „Fantoma”, pentru că foarte puțini oameni știu cum arată. Ca un amănunt interesant, în acest moment există doar două fotografii ale lui Dieter Schwarz, însă nimeni nu a garantat că acestea sunt reale.

Averea sa fabuloasă i-a permis să își păstreze anonimatul, surse din anturajul său susținând că Schwarz cheltuind sume mari pentru asta.

Citește și: VIDEO Putin s-a înfuriat rău. Odesa, Dnipro și Lviv au fost bombardate luni dimineața de armata rusă

S-a născut la Heilbronn (Germania) și are 83 de ani. Este căsătorit ci Franziska încă din 1963 și au împreună două fete.

A preluat compania, de la tatăl său, în anul 1977 și, de atunci, după o serie de investiții inspirate și extinderea companiei de magazine alimentare a reușit să pătrundă în topul celor mai bogați oameni din lume.

Tatăl lui Dieter a început afacerea familiei în anii 30 ai secolului trecut. Josef Schwarz a înființat Suedfruechte Grosshandel Lidl & Co, firmă axată pe vânzarea de fructe en-gros.

După instalarea lui Dieter în fruntea companiei, aceasta a cunoscut o dezvoltare uluitoare. În momentul de față grupul Schwarz este al patrulea cel mai mare retailer din lume.

Citește și: VIDEO Putin amână nucleara. Revine la „arma” pe care a experimentat-o ca să câștige timp: refugiații

Omul de afaceri continuă să trăiască și astăzi în localitatea sa natală, Heilbronn. Pe lângă o viață privată foarte discretă, Dieter Schwarz este un om care se implică în numeroase activități de binefacere. Dieter Schwarz Foundation finanțează școlarizarea mai multor copii talentați, pasionați de știință.

Sumele pe care Schwarz le cheltuie cu educația sunt consistente, însă, așa cum era de așteptat, informații oficiale în acest sens nu există.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te