Ce au descoperit medicii în intestinele unui pacient. Au rămas șocați. „Era vie”

DE Octavia Constantinescu | 24.11.2023 - 18:05
Ce au descoperit medicii în intestinele unui pacient. Au rămas șocați. „Era vie” - Foto: Profimedia / imagine cu caracter ilustrativ

Ce au descoperit medicii în intestinele unui pacient, i-a șocat absolut. Aceștia au transmis presei că „era vie”. Pacientul nu avea habar de ceea ce are în intestine.

SHARE

Iată ce au descoperit medicii în intestinele unui pacient. Cazul i-a șocat mai ales când au aflat că nici pacientul nu știa de ceea ce se află la el în intestin. „Era vie”.

Ce au descoperit în intestinele pacientului

O echipă de medici din Missouri, SUA, au fost uluiți după ce au descoperit o muscă vie în intestinele unui bărbat în vârstă de 63 de ani, în timpul unei colonoscopii efectuate de rutină pentru cancerul de colon.

Citește și: Locuri de muncă în străinătate. Pleci în Tenerife și faci poze. Ai 1.000 € lunar și hotel gratuit

Procedura a decurs normal până când medicii au ajuns la colonul transvers - zona din partea superioară a intestinului gros - unde au găsit o muscă complet intactă.

Medicii spun că este un „mister” cum a ajuns insecta acolo, dar s-ar putea datora salatei contaminate pe care omul a mâncat-o cu o zi înainte de programare, potrivit Daily Mail.

Pacientul a fost chestionat după descoperire, dar a mărturisit că nu avea idee cum a intrat insecta în corpul său. Nu a simțit niciun simptom.

El le-a spus medicilor că a consumat doar lichide cu o zi înainte de colonoscopie, așa cum este necesar pentru curățarea tractului intestinal.

Cu o seară dinaintea postului de 24 de ore, el a consumat o pizza și salată verde, dar a spus că nu își amintește că o muscă a fost în mâncare.

În cazuri rare, muștele au depus ouă în fructe și legume care apoi au supraviețuit acidului din stomac și au eclozat în intestine.

 

Medicii au scris despre caz, publicat în Jurnalul American de Gastroenterologie : „Acest caz reprezintă o descoperire colonoscopică foarte rară.

„Este un mister despre modul în care musca intactă și-a găsit drumul către colonul transvers”.

Muștele și larvele lor pot infesta intestinul uman într-o afecțiune numită medical miiază intestinală. Acest lucru se întâmplă atunci când cineva consumă alimente care conțin ouă și larve de muște.

În cazuri rare, acestea pot supraviețui acidului din stomac și apoi infestează intestinele, crescând și, eventual, transformându-se în muște adulte.

Citește și: Țara unde românii pot câștiga 6.000 € lunar și mai multe bonusuri. Ce meserie trebuie să știe

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) spun că unii pacienți infestați nu suferă niciun simptom, dar alții au dureri abdominale, vărsături și diaree.

Nu era clar ce hrană ar fi mâncat bărbatul care era infestată cu larve de muște, dar anterior aceasta a fost legată de bananele putrezite.

Într-un caz raportat în anii 1980, o fetiță de 12 luni din statul Washington a fost dusă la medici după ce mama ei a văzut „viermi în mișcare” în scaunul ei. Acest lucru nu a fost văzut în scaun de la niciun alt membru al familiei.

Anchetatorii au stabilit că copilul fusese hrănit cu banane supracoapte, care erau ținute agățate într-un coș de sârmă din bucătărie, care era un magnet pentru muște. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te