Cât de des trebuie să îți speli blugii? Omul care conduce Levi's îți dă răspunsul corect

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 11.10.2023 - 08:50
Cât de des trebuie să îți speli blugii? Omul care conduce Levi's îți dă răspunsul corect - Foto: Profimedia / imagine cu caracter ilustrativ
Cât de des trebuie să îți speli blugii? Omul care conduce Levi's îți dă răspunsul corect - Foto: Profimedia / imagine cu caracter ilustrativ

Pentru majoritatea pieselor de îmbrăcăminte, este clar că acestea trebuie spălate după câteva purtări. Dar părerile despre cât de des trebuie spălați blugii sunt împărțite, unii spunând să nu-i speli niciodată.

SHARE

Și CEO-ul Levi Strauss, Charles Bergh, poate fi de vină pentru asta. Chiar dacă nu a intenționat ca aceasta să fie principala concluzie de la un eveniment la care a vorbit în 2014.

„Nu am spus niciodată să nu vă spălați blugii”, a clarificat el, ulterior, în conversația cu Christine Tan de la CNBC, în cadrul emisiunii „Managing Asia” difuzată luna trecută.

Când trebuie să își speli blugii 

Bergh încă nu folosește o mașină de spălat pentru a-și curăța blugii. „Adevărații purtători de blugi, oameni care își iubesc cu adevărat blugii, vă vor spune să nu vă puneți niciodată pantalonii de blugi într-o mașină de spălat. Deci asta fac.”

Iubitorii de blugi spun adesea că spălarea acestora le va afecta forma și culoarea, în timp ce păstrarea lor nespălată le va îmbunătăți aspectul prin cute și expunerea la elemente. Se spune că dacă nu le spălați, acest lucru le face să reziste mai mult, deoarece va împiedica uzura fibrelor de blugi - ceea ce ar putea duce la găuri sau rupturi.

Dar Bergh nu își lasă blugii să devină dezordonați și acoperiți de murdărie.

„Dacă îmi arunc niște curry pe blugi, o să-i curăț. Și dacă devin foarte dezgustători, știi, dacă am fost afară transpirat sau așa ceva și devin foarte dezgustători, îi voi spăla la duș”, a spus el.

Citește și: Cum vor arăta oamenii în viitor. Munca de acasă ne transformă total. Ce au descoperit cercetătorii

Aceasta înseamnă să spălați blugii la duș și să-i acoperiți cu săpun așa cum ați face corpului, a explicat Bergh.

Consum în exces de apă 

Spălarea blugilor este de fapt o parte majoră a amprentei de carbon a îmbrăcămintei, a spus Bergh. Industria blugilor consumă multă apă din punct de vedere al producției, a remarcat el, dar numărul de ori când consumatorii își spală produsele joacă, de asemenea, un rol.

În SUA, oamenii își pot spăla blugii după fiecare purtare, a subliniat el, în timp ce în alte regiuni ale lumii hainele merg în mașina de spălat după mai multe purtări.

Dezbaterea despre cât de des ar trebui să ne spălăm cu adevărat hainele s-a extins de la blugi în ultimii ani. Controversa cu privire la cât de des oamenii își spală pijamalele și lenjeria de pat, de exemplu, a izbucnit de mai multe ori pe rețelele de socializare recent, declanșând discuții despre ce este și ce nu este igienic.

Igiena nu este însă singurul argument – ​​după cum subliniază Bergh, mașinile de spălat folosesc multă apă. Spălarea rufelor mai puțin ar putea fi, prin urmare, benefică pentru mediu, sugerează unii experți în sustenabilitate, mai ales că hainele noastre, adesea sintetice, eliberează și microplastice atunci când sunt spălate, care contribuie la poluarea cu plastic.

Așa că, deși nu toată lumea poate fi mulțumită să-și țină blugii în afara mașinii de spălat - să-i pună și alte haine, mai puțin frecvent poate fi ceva de luat în considerare.

Citește și: A apărut un nou trend, „No Wash”. Ce presupune să faci pentru a economisi bani și a fi Eco

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te