Ca în filme: Un cuplul a trăit 35 de ani sub identitățile false ale unor bebeluși decedați

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 29.07.2022 - 08:21
Walter Primrose şi soţia sa, Gwynn Morrison. / Foto: KHON2 News, Facebook

Justiţia americană a inculpat pentru "furt de identitate" un cuplu care a trăit timp de 35 de ani sub numele de bebeluşi decedaţi, un dosar marcat de suspiciunea de spionaj.

SHARE

Walter Primrose şi soţia sa, Gwynn Morrison, ambii născuţi în 1955, au fost arestaţi în Hawaii. Potrivit documentelor judecătoreşti, la o percheziţie a locuinţei lor s-a găsit o veche fotografie a cuplului îmbrăcat în uniforme KGB.

Un judecător federal a decis joi, în cursul unei audieri telefonice, că bărbatul de peste 60 de ani prezenta un "risc de a fugi" şi a ordonat ţinerea lui în continuare în arest. Soţia sa va compărea săptămâna viitoare în faţa magistratului.

Citește și: ANALIZĂ Cum au ajuns AUR și USR să se bată pe discursul anticorupție. Criza amplifică populismul

Potrivit actului de inculpare, ei au studiat împreună în anii 1970 în Texas, s-au căsătorit acolo în 1980, iar în 1987, dintr-un motiv necunoscut, au furat identitatea lui Bobby Fort şi Julie Montague, bebeluşi decedaţi cu câţiva ani mai devreme şi îngropaţi în cimitirele din apropiere.

Ei s-au recăsătorit în 1988 sub aceste noi nume. În 1994, el a lucrat la paza de coastă sub numele de Bobby Fort, a servit în această calitate timp de 20 de ani înainte de a fi angajat la un subcontractor al Departamentului Apărării.

De-a lungul anilor, ei au obţinut numeroase documente sub identităţile lor false, printre care permise de conducere şi mai multe paşapoarte. Ei au fost în cele din urma reperaţi în 2018 încercând să se înscrie în sistemul de securitate socială al militarilor şi pazei de coastă.

Actul de acuzare nu se referă la acuzaţii de spionaj, dar un document depus la procedură pentru a se opune punerii lor în libertate provizorie sugerează un dosar complex.

Citește și: VIDEO Resturile unei masive rachete de 23 tone a Chinei se vor prăbuși în SUA într-o zonă populată

"Agenţii federali au confiscat scrisori" adresate acuzaţilor "sub alte nume decât Bobby, Julie, Walter sau Gwynn", sugerând ca foloseau mai multe nume false şi au găsit fotografii cu ei purtând uniforme militare ale KGB, a scris procurorul federal Clare Connors.

O rudă a lui Gwynn Morrison le-a spus ofiţerilor că ea a locuit în România când ţara era încă în blocul comunist, a adăugat procurorul.

Cât despre soţul ei, în calitate de subcontractor al Pentagonului, el era nevoit să raporteze toate călătoriile în străinătate şi a omis să facă acest lucru pentru mai multe sejururi în Canada, a continuat Clare Connors.

Avocatul lui Gwynn Morrison, Megan Kau, a declarat într-un scurt comentariu pentru AFP că clienta sa nu a recunoscut acuzaţiile împotriva ei. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te