Atacurile cibernetice au dominat summitul Biden-Putin. Întâlnirea s-a terminat în dezacord

DE Adina Mutăr | 17.06.2021 - 20:22
Atacurile cibernetice, subiect major pe lista lui Biden/Foto: Getty

Președintele Biden l-a confruntat pe președintele rus Vladimir Putin cu privire la comportamentul agresiv al Moscovei în spațiul cibernetic, comunicându-i că vor exista consecințe viitoare dacă atacurile cibernetice susținute de statul rus vor continua.

SHARE

Biden i-a dat lui Putin o listă cu 16 tipuri de infrastructuri critice, printre care sectoarele energiei și apei, care trebuie să fie „total în afara zonei de interes pentru atacuri cibernetice”.

Totodată, Biden a făcut presiuni asupra lui Putin pentru a nu-i mai adăposti pe hackerii ruși și să-i tragă la răspundere pentru atacurile din străinătate, potrivit The Hill.

„Țările responsabile trebuie să ia măsuri împotriva criminalilor care desfășoară atacuri cibernetice de tip ransomware de pe teritoriul lor ”, a subliniat Biden în conferința de presă la sfârșitul întâlnirii dintre oficialii SUA și cei ruși.

Putin, în cadrul propriei sale conferințe de presă, a susținut miercuri că SUA și Occidentul, nu Rusia, sunt responsabile pentru cea mai mare parte a infracțiunilor din spațiul cibernetic, neagând implicarea Moscovei în atacurile cibernetice recente. Însî, a admis că cele două țări vor coopera în acest domeniu.

Totodată, Administrația Biden a confirmat că primul summit între președinții american și rus s-a încheiat în dezacord.

Citește și

VIDEO Biden, despre întâlnirea cu Putin: Am vorbit destul. Nu va putea dicta ce se întâmplă în lume

VIDEO Putin, după întâlnirea cu Biden: Dacă vrei stabilitate, trebuie să definești regulile jocului

 

Președintele Joe Biden a confirmat declarația lui Vlamiir Putin conform căreia summitul de la Geneva de miercuri s-a încheiat printr-o notă de dezacord, dar că, în general, s-a desfășurat într-un mod „pozitiv”.

„Am făcut ceea ce am venit să fac. SUA vor vorbi întotdeauna de drepturile omului”, a spus Biden, referindu-se la unul dintre punctele de dezacord total. 

„SUA nu sprijină atacuri de hacking asupra guvernelor și infrastructurii acestora”, a mai punctat Biden.

Putin a replicat mai devreme că SUA au fost învinuite pentru majoritatea atacurilor cibernetice.

Potrivit Administrației Biden, întâlnirea „a produs câștiguri mici și a scos în evidență diferențe mari”, fiind mai degrabă pragmatică decât prietenoasă.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.