VIDEO Putin, după întâlnirea cu Biden: Dacă vrei stabilitate, trebuie să definești regulile jocului

DE Adina Mutăr | Actualizat: 16.06.2021 - 20:46
Putin, în conferință de presă după întâlnirea cu Biden/Foto: CNN

Vladimir Putin a ținut o lungă conferință de presă după întâlnirea cu Joe Biden, care s-a terminat abrupt și fără să se stabilească grupuri de lucru.

SHARE

O întâlnire bilaterală extinsă între președintele american, Joe Biden, și președintele rus, Vladimir Putin, și alți înalți oficiali s-a încheiat brusc la ora locală 17.05, a declarat miercuri un oficial de la Casa Albă, fără să dea detalii.

La întâlnirea extinsă trebuia să se stabilească grupuri de lucru care să lucreze asupra temelor în conflict. Singurul lucru bine stabilit la întâlnire a fost reîntoarcerea ambasadorilor la posturile lor.

„În ceea ce privește întoarcerea ambasadorilor la locurile lor de muncă - a ambasadorului SUA la Moscova și, respectiv, a celui rus la Washington, am convenit că această problemă este rezolvată", a declarat liderul rus reporterilor după summitul ruso-american la Geneva.

„Nu s-au stabilit grupuri de lucru, s-a pierdut această posibilitate, nu știu dacă SUA vor continua cu sancțiunile, cu liniile roșii”, a adăugat Putin.

Președintele rus a catalogat întâlnirea ca fiind una constructivă, fără ostilitate și cam atât.

„Dacă vrei stabilitate trebuie să definești regulile jocului, de la atacuri cibernetice, conflicte în desfășurare”, a spus Putin.

În privința atacurilor cibernetice, s-a hotărât să existe o consultare între cele două țări. Putin a mai spus că Rusia a furnizat „informații exhaustive” Statelor Unite cu privire la atacurile cibernetice.

Președintele rus Vladimir Putin a mai declarat că Moscova și Washington vor începe discuțiile cu privire la posibilele modificări ale tratatului recent nou extins privind controlul armelor START, adăugând că cele două țări sunt responsabile pentru stabilitatea strategică nucleară.

Putin nu a vrut să răspundă reporterilor americani în privința modului represiv în care își tratează opoziția.

„Nu vă temeți că, dacă oponenții dvs. sunt morți sau la închisoare transmiteți mesajul că nu acceptați o luptă politică?”

Putin a preferat, din nou, să vorbească despre modul în care SUA au tratat revolta de la Capitoliu, aceasta fiind tot o mișcare de opoziție față de regimul american.

Președintele Vladimir Putin a declarat miercuri, referitor la Alexei Navalnîi că acesta știa că încalcă legea și că va fi reținut când se va întoarce în Rusia, dar a decis să vină oricum.


Putin a abordat și criza din Ucraina, denunțând faptul că, în opinia Rusiei, armata americană se află la frontierele rusești și nu invers.

Cu o tentă ironică, Putin a spus că nu au fost dislocate multe trupe la granița Ucrainei, în pofida faptului că există rapoarte oficiale care indică o dislocare de aproximativ 100.000 de soldați ruși împreună cu tehnică militară grea.

„Exercițiile militare le facem pe teritoriul nostru, așa cum SUA organizează exerciții pe teritoriul național. Nu aducem personal militar foarte numeros la frontiera Statelor Unite, deși, din păcate, SUA fac acest lucru în ceea ce ne privește. Ar trebui să vedeți și ce fac SUA, nu doar Rusia”, a răspuns  Vladimir Putin, în cadrul conferinței de presă.


„Rusia a fost numită inamicul SUA. Congresul american a proclamat acest lucru. În principiu, SUA trebuie să sprijine democrația. Acum să ne punem întrebarea, dacă noi suntem inamicul, care sunt organizațiile pe care SUA le vor sprijini în Rusia? Nu cred că vor fi organizații care vor întărirea Rusiei, ci organizații care vor să limiteze Rusia”, a precizat Putin.

Președintele Vladimir Putin a declarat miercuri că îngrijorările SUA cu privire la militarizarea Arcticii de către Rusia sunt nefondate și a subliniat că este sigur că cele două țări ar putea coopera în domeniu.

Putin a mai spus că este mulțumit de explicația președintelui american Joe Biden pentru că l-a numit „ucigaș” la începutul acestui an și că cei doi au discutat despre drepturile omului la summitul de la Geneva.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te