Allen Weisselberg, fostul preşedinte al Trump Org., a fost condamnat la cinci luni de închisoare

DE Alexandru Pop | Actualizat: 11.01.2023 - 08:43
Allen Weisselberg, fostul preşedinte Trump Org. CFO, a fost condamnat la cinci luni de închisoare - Foto: captură video YouTube

Allen Weisselberg, fostul director financiar al Trump Organization, a fostului președinte Donald Trump, a fost condamnat de un judecător din New York, la cinci luni de închisoare, pentru rolul său într-o schemă de fraudă fiscală, desfăşurată timp de 10 ani.

SHARE

Allen Weisselberg a depus mărturie, ca martor al statului, împotriva Trump Org.

Weisselberg, în vârstă de 75 de ani, este așteptat să se prezinte la Rikers Island, faimoasa închisoare din New York, pentru a începe imediat ispășirea pedepsei.

El va fi plasat într-o unitate de infirmerie și nu va fi puşcăriaş de rând, a declarat pentru CNN o persoană familiarizată cu problema.

A pledat vinovat în august anul trecut, pentru 15 infracțiuni, încheind un acord cu procurorii. Ca parte a înțelegerii, i s-a cerut să depună mărturie în procesul Trump Org., să plătească 2 milioane de dolari, în taxe, dobânzi și penalități, și să renunțe la orice drept de a face apel.

citeşte şi: 6 ianuarie 2021. Apropiaţii lui Trump de la Casa Albă erau supăraţi că "acum sunt terorişti de rând"

Weisselberg a recunoscut că ar fi trebuit să plătească taxe pentru compensații necontabile, în valoare totală de aproximativ 200.000 de dolari într-un an, care a inclus un apartament de lux din Manhattan, cu vedere la râul Hudson, două maşini Mercedes Benz, parcare, utilități, mobilier și școlarizare privată pentru nepoţii lui.

Judecătorul Juan Merchan a declarat marți, dacă nu i-ar fi promis deja o pedeapsă de cinci luni lui Weisselberg, el ar fi emis o pedeapsă mai aspră „mult mai mare” decât cinci luni după ce a ascultat probele din proces.

Fără un acord, Weisselberg risca o pedeapsă de la cinci la 15 ani de închisoare. Cu meritul acordat pentru bun comportament, o treime din pedeapsa lui Weisselberg ar putea fi anulată, ceea ce înseamnă că ar putea ajunge să ispășească aproximativ 100 de zile după gratii.

citeşte şi: D.L. Hughley, un actor american, susţine că Donald Trump ar trebui să fie acuzat de omucidere

Fabricarea de către Weisselberg a unui cec de salarizare fraudulos, de 6.000 de dolari, către soția lui, astfel încât să poată deveni eligibilă pentru beneficiile de asigurări sociale, este cea mai mare dintre infracţiuni, despre care judecătorul a spus că au fost făcutee de Trump Org.

Merchan, judecător interimar la Curtea Supremă din New York,  spus că a simțit că trebuie să împărtășească această opinie, ca răspuns la avocatul lui Weisselberg, care a cerut o pedeapsă și mai mică clientului său, având în vedere vârsta lui și alți factori.

Organizația Trump de lungă durată. executivul a îndeplinit condițiile acordului său de recunoaștere a vinovăției, a declarat un procuror al procurorului districtual din Manhattan înainte ca Merchan să emită sentința. Procurorii au spus că Weisselberg a depus mărturie sinceră împotriva a două companii Trump condamnate în legătură cu schema de fraudă fiscală în decembrie, a declarat procurorul Susan Hoffinger.

Weisselberg a plătit, de asemenea, soldul rămas de puțin peste 1 milion de dolari în taxe și penalități înapoi, săptămâna trecută pe care le datora autorităților fiscale, a confirmat Hoffinger. A plătit în total peste 2 milioane de dolari.

Avocatul lui Weisselberg, Nicholas Gravante, a spus că marți „este în mod evident o zi grea pentru el, dar este o zi pentru care se pregătește de multe luni, de când și-a depus pledoaria în august anul trecut”.

"Domnul. Weisselberg a venit astăzi în instanță gata să-și înceapă sentința și este recunoscător că acum a început”, a spus Gravante. „Regretă profund lipsa de judecată care a dus la condamnarea sa și regretă cel mai mult din cauza durerii pe care i-a provocat-o soției sale iubitoare, fiilor și nepoților minunați.”

Procurorul districtual din New York, Alvin Bragg, a spus că pledoaria și sentința arată că, „în Manhattan, trebuie să respectați regulile, indiferent cine ești sau pentru cine lucrezi”.

„Acum, el și două companii Trump au fost condamnați pentru infracțiuni și Weisselberg va ispăși o pedeapsă cu închisoarea pentru crimele sale”, a adăugat Bragg.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te