În mod obişnuit formată din veterani din forţele armate ruse, gruparea Wagner şi-a asumat un rol mai proeminent în războiul din Ucraina după ce armata rusă a suferit o serie de înfrângeri umilitoare în timpul anului trecut.
''În prezent, peste 5.000 de oameni au fost puşi în libertate fiind graţiaţi după încheierea contractelor lor cu Wagner'', a spus Prigojin, un colaborator apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, într-un mesaj audio postat pe Telegram.
5.000 de infractori, grațiați după ce s-au înrolat în gruparea Wagner
Evgheni Prigojin, care a stat nouă ani în penitenciar în timpul regimului sovietic pentru tâlhărie şi alte infracţiuni, şi-a recunoscut amestecul în alegerile din SUA şi rolul său în crearea Wagner.
Citește și: 1.000 de oameni în stradă pentru a salva Parcul IOR. De 7 ori mai puțină verdeață în Capitală
Membrii grupării Wagner au luptat, printre altele, în Libia, Siria, Mali şi Republica Centrafricană, arată Agerpres.
La 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei vecine. Moscova a susţinut constant că desfăşoară o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.
Citește și: EXCLUSIV VIDEO În tranșee, apărând Harkovul: „Nu credeam că după 40 de ani vom merge la război“
Kievul a anunţat că, înainte de a discuta despre un eventual plan de pace cu Moscova, trupele ruse trebuie să părăsească întregul teritoriu al Ucrainei, inclusiv regiunile anexate anul trecut şi peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014.