20 de români au fost prinși când voiau să intre ilegal în SUA. Doi au legătură cu crima organizată

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 23.11.2023 - 10:57
20 de români au fost prinși după ce au trecut ilegal granița dintre Canada și SUA Foto: Facebook/U.S. Customs and Border Protection (imagine cu rol ilustrativ)

20 de români - dintre care doi cu legături cu crima organizată - au fost prinși, marți, după ce au intrat ilegal în SUA de la granița canadiană, au anunțat autoritățile americane. Doi dintre aceștia au legături cu crima organizată.

SHARE

Agenții Poliției de Frontieră au reținut 20 de români prinși după ce intraseră ilegal în SUA, venind din Canada. Cele patru autovehicule în care se aflau aceștia au fost observate trecând frontiera internațională din Canada în Statele Unite, potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Vamal și de Protecție a Frontierelor din SUA (CBP), anunță Fox News.

20 de români au fost prinși când voiau să intre ilegal în SUA

Agenții au fost alertați cu privire la trecerea ilegală imediat după ora 6 dimineața și au intervenit în zona de pe Lincoln Road din Hodgdon, un oraș rural din nord-estul statului Maine, de-a lungul graniței cu Canada. 

Agenții Patrulei de Frontieră au oprit vehiculele folosind echipamente de urgență, precizează CBP. Subiecții au fost transportați la stația Fort Fairfield pentru procesare. 

Citește și: Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor rutiere: Din păcate, România e „campioană”

Interogatoriul a arătat că cele 20 de persoane erau din România. Cele mai multe dintre ele erau membri de familie, inclusiv 10 adulți și 10 minori.

S-a dovedit că doi dintre cei reținuți aveau legături cu crima organizată transnațională, a mai anunțat CBP, conform aceleiași surse.

Agentul șef interimar de patrulare, Dennis Harmon, a declarat că a existat o creștere generală a reținerilor în sectorul Houlton. 

„În ultimele trei zile din octombrie, Sectorul Houlton a reținut în total 33 de persoane. Numai în anul fiscal 2024, am întâlnit 53”, a declarat Harmon.

Arestarea a avut loc după ce săptămâna trecută un cetățean român a fost pus sub acuzare pentru că a încercat să introducă ilegal șase cetățeni români în SUA prin frontiera dintre Washington și Canada.

Reținerea cetățenilor români s-a petrecut cu o zi înainte ca o mașină să explodeze pe Podul Rainbow, situat tot la granița dintre SUA și Canada, în zona Cascadei Niagara. În urma deflagrației cei doi ocupanți ai autovehiculului au fost uciși.

Citește și: VIDEO Accident îngrozitor! O mașină în viteză „decolează” și explodează pe Podul Rainbow, 2 morți

Incidentul a declanşat o alertă de securitate care a dus la închiderea a patru puncte de trecere a frontierei americano-canadiene şi a aeroportului internaţional Buffalo din New York.

Totuși, autoritățile statului New York au declarat că anchetatorii nu au găsit nicio dovadă a unui act de terorism, deşi circumstanţele în care s-a produs explozia rămân încă neclare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te