VIDEO Accident îngrozitor! O mașină în viteză „decolează” și explodează pe Podul Rainbow, 2 morți

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 23.11.2023 - 07:32
Accident îngrozitor! O mașină în viteză „decolează” și explodează pe Podul Rainbow, 2 morți - Foto: Profimedia Images

Accident îngrozitor! O mașină în viteză „decolează” și explodează pe Podul Rainbow, situat la graniţa dintre SUA şi Canada. Șoferul și pasagerul au murit pe loc, iar evenimentul a declanșat o alertă de securitate, fiind anchetat de FBI.

SHARE

O maşină care circula cu viteză a „decolat” și a explodat violent, miercuri, 22 noiembrie, pe podul ce leagă statul New York de Ontario, la Cascada Niagara, ucigând două persoane aflate în vehicul şi declanşând o alertă de securitate care a dus la închiderea a patru puncte de trecere a frontierei americano-canadiene şi a aeroportului internaţional Buffalo din New York.

Câteva ore mai târziu, autorităţile federale şi ale statului New York au declarat că anchetatorii nu au găsit nicio dovadă a unui act de terorism, deşi circumstanţele în care s-a produs incidentul de pe Rainbow Bridge au rămas neclare, rămânând de stabilit dacă a fost accidental sau intenţionat, relatează News.ro, citând Reuters.

Citește și: Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor rutiere: Din păcate, România e „campioană”

 O mașină în viteză „decolează” și explodează pe Podul Rainbow

Guvernatoarea statului New York, Kathy Hochul, a declarat că maşina care a explodat a trecut peste un gard înalt de 2,5 metri înainte de a ateriza într-o minge de foc care a mistuit vehiculul. Doar motorul a mai rămas vizibil, în timp ce resturile s-au împrăştiat peste mai mult de o duzină de cabine de securitate de pe pod.

Martorul ocular Mike Guenther a declarat pentru postul de televiziune WGRZ-TV din Buffalo că se afla în apropierea podului împreună cu soţia sa atunci când maşina, care circula cu viteză mare dinspre partea americană, a lovit un gard de securitate şi a fost catapultată în aer înainte de a exploda.

"Zbura, cu peste 160 de kilometri pe oră", a declarat Guenther. El a spus că vehiculul, pe care l-a descris ca fiind un sedan de lux, a scăpat de sub control. "A fost o minge de foc, de 30 sau 40 de metri înălţime, nu am mai văzut niciodată aşa ceva", a relatat martorul.

"În acest moment, nu există niciun indiciu al unui atac terorist" sau al unei ameninţări la adresa publicului larg, a declarat miercuri seară guvernatoarea statului New York, Kathy Hochul.

Comentariile ei au fost reluate de oficiali federali şi locali din cadrul forţelor de ordine în cadrul unei conferinţe de presă separate.

FBI a anunţat miercuri seara că şi-a încheiat ancheta. "O cercetare la faţa locului nu a dezvăluit niciun material exploziv şi nu a fost identificată nicio legătură cu terorismul", a precizat FBI într-o postare pe X (Twitter).

Înregistrarea video a accidentului, surprinsă de o cameră de supraveghere şi postată pe X de agenţia vamală americană, Customs and Border Protection (CBP), arată cum maşina se deplasează dinspre partea americană cu viteză mare, apoi loveşte un obiect şi zboară în aer înainte de a se prăbuşi la sol şi de a exploda, totul fiind mistuit de flăcări.

Citește și: VIDEO 80% din șoferii români se declară anxioși la volan iarna. Sfaturi utile și de la un psiholog

Şoferul şi un pasager au murit în accident, iar un agent CBP a suferit răni uşoare. Acesta a fost tratat la un spital din apropiere şi a fost externat, a declarat ulterior un oficial al agenţiei vamale.

Autorităţile nu au identificat cele două persoane decedate. CNN a relatat că şoferul era un bărbat în vârstă de 56 de ani care călătorea într-un automobil Bentley împreună cu soţia sa pentru a asista la un concert al grupului rock KISS. Un concert al trupei, programat miercuri la Toronto, în cadrul turneului de adio al grupului, a fost anulat după ce unul dintre membrii săi, Paul Stanley, s-a îmbolnăvit de gripă.

Accidentul, investigat de FBI, în contextul preocupărilor în materie de securitate la nivel mondial

Accidentul a avut loc într-un moment în care în întreaga lume există preocupări sporite în materie de securitate din cauza conflictului din Orientul Mijlociu şi în perioada de vârf a călătoriilor de sărbători din SUA, în ajunul sărbătorii de Ziua Recunoştinţei.

Aeroportul internaţional Buffalo, situat la aproximativ 30 de kilometri sud de locul accidentului, a fost închis pentru toate zborurile internaţionale la plecare şi la sosire în urma incidentului, a precizat Administraţia Federală a Aviaţiei pe site-ul său. Între timp, după anunţul FBI că nu este vorba despre terorism, aeroportul a fost redeschis.

Podul Rainbow şi toate celelalte trei puncte de trecere a frontierei de-a lungul fluviului Niagara, între vestul New York-ului şi sudul statului Ontario - Podul Păcii, Podul Lewiston-Queenston şi Podul Whirlpool - au fost închise timp de câteva ore după aceea, ca măsură de precauţie.

Alte puncte de trecere internaţionale au rămas deschise în "stare de alertă sporită", potrivit guvernatoarei.

De asemenea, măsurile de securitate au fost intensificate în alte aeroporturi şi gări gestionate de Niagara-Frontier Transit Authority, precum şi în diverse locaţii din jurul oraşului New York, au declarat oficialii.

Cele trei poduri care nu au fost implicate în incident au fost redeschise miercuri seara devreme, dar trecerea pe la Rainbow a rămas închisă pe durata anchetei în curs şi în timp ce oficialii evaluau siguranţa locaţiei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te