În „ajunul” învestirii lui Trump, aliați NATO trimit mai multe trupe împotriva Rusiei. În timp ce președintele ales Donald Trump se pregătea să preia mandatul, oficialii UE se pregăteau de „apărarea Europei” împotriva Rusiei, în „absența” SUA.
„NATO în format mic”, discuții despre trupe de menținere a păcii în Ucraina. România nu a participat. Ucraina a organizat o întâlnire restrânsă cu principalii aliați pentru a discuta despre condițiile de încetare a focului.
Aliații NATO din Europa se confruntă cu un evident deficit de personal militar și nu vor putea trimite suficienți soldați pe front în cazul unui război cu Rusia. România a pierdut 6000 de militari într-un an. Un expert militar a explicat cum a ajuns Europa în această situație.
Prim-ministrul kosovar Albin Kurti a cerut o prezență sporită a personalului NATO de menținere a păcii în țara sa, pe fondul tensiunilor tot mai mari la punctele de frontieră cu Serbia.
Ungaria nu va accepta alte trupe NATO pe teritoriul său, ca parte a manevrelor asupra crizei din Ucraina, a declarat ministrul său de externe. Acesta susține că atunci când a fost vorba de un conflict între Est și Vest, țările Europene au pierdut.