Ministerul Sănătății refuză să spună câți bani plătește pentru cele 200.000 de pastile anti-COVID de Molnupiravir (Lagevrio), invocând confidențialitatea, într-un răspuns pentru Newsweek România.
Pastila anti-COVID-19 dezvoltată de grupul farmaceutic Merck, care se adresează adulţilor din grupele de mare risc, a fost autorizată în regim de urgenţă de FDA, la o zi după autorizarea unei pilule similare care a fost concepută de compania Pfizer, informează AFP.
Danemarca este prima țară din UE care a autorizat pilula anti-COVID de la Merck, molnupiravir. Pilula anti-COVID este produsă în laboratoarele americane Merck și este indicată pacienților cu un risc ridicat de a dezvolta forme severe de boală.
România vrea să cumpere, în 2022, 600.000 de capsule de Molnupiravir, prima pastilă anti-COVID aprobată pentru folosire în Uniunea Europeană. Molnupiravirul reduce cu până la 50 la sută riscul spitalizării și al decesului la pacienții cu COVID cu forme ușoare și medii.
Pastila antivirală Lagevrio (Molnupiravir) reduce cu până la 50 la sută riscul spitalizării și al decesului la pacienții cu forme ușoare și medii de COVID, împiedicând evoluția spre o formă severă a bolii.