Atenţie la fraudele făcute pe seama băncilor! Phishing, spoofing, false propuneri de investiţii. Băncile din România au implementat măsuri tehnice și desfășoară campanii ample, consistente și susținute.
Cum trebuie să răspunzi dacă ești sunat cu o ofertă, de la o bancă? Altfel, riști să rămâi fără bani. Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) și Asociația Română a Băncilor (ARB) atrag atenția.
Consumatorii trebuie să reţină că suspendarea plăţii ratelor nu înseamnă că aceste rate dispar, iar faptul că dobânda continuă să se calculeze şi pe această perioadă de suspendare aduce rate mai mari după amânare, susţine Bogdan Neacşu, presedintele Asociaţiei Române a Băncilor.
Persoanele care au postat anunțuri de vânzare pe site-uri să nu comunice datele de pe card, acestea fiind confidențiale și folosite exclusiv pentru achiziții și nu pentru încasări, anunță Poliția Română.
Un număr de 152.000 de clienţi ai sistemului financiar-bancar au beneficiat până în prezent de prevederile Ordonanţei 37 privind amânarea ratelor iar totalul creditelor cu rate amânate până la 9 luni este de aproximativ 3,3 miliarde de lei, potrivit ministrului Florin Cîțu.