Vijulie neagă că ar fi fost susținută de Costel Alexe, admite că va fi secretar de stat la Educație

DE Miruna Moldoveanu | 13.01.2021 - 12:36
Violeta Vijulie confirmă că va fi secretar de stat în Educație/FOTO: Antena3

Violeta Vijulie a confirmat că va fi secretar de stat la Ministerul Educației, unde se va ocupa de fondurile europene și relația cu Parlamentul, scrie Edupedu.ro.

SHARE

Liberala care o va înlocui pe Mihaela Popa, expertă în comunicare după cum singură se intitulează, a declarat într-o reacție la articolul care anunța trecerea sa de la Agenția funcționarilor publici la Educație că nu a fost susținută pe noul post de secretar de stat de către Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași urmărit penal de DNA pentru luare de mită.  

“Eu sunt prim-vicepreședinte la PNL Sector 3 și aceasta este filiala care mă susține, pentru că la tragerea posturilor între filiale poziția de secretar de stat pe fonduri europene de la Ministerul Educației a revenit filialei Sector 3”, a afirmat Violeta Vijulie, pentru Edupedu.ro. 

Întrebată dacă tragerea la sorți este ceea ce o recomandă pentru postul de secretar de stat în Ministerul Educației, Vijulie a răspuns că “aceasta este modalitatea în care a revenit acest post la PNL. Ce mă recomandă pe mine este că am lucrat pe fonduri europene și faptul că în câteva luni la conducerea Agenției Naționale a Funcționarilor Publici eu am reușit să fac rost de fonduri europene pentru prevederi din codul administrativ pentru care nu era alocat buget, în situația în care toate liniile de finanțare erau închise”. 

“Eu am mers la toate autoritățile de management care ar fi putut să finanțeze și am reușit să deschid o linie de finanțare prin care am luat 12 milioane de RON, pentru care am și semnat contractul acum 3 luni de zile prin care vom face baza de date cu toți bugetarii din România pe care ne-a solicitat-o Comisia Europeană și pe care și-o dorește toată lumea. A doua chestiune pentru care am luat bani este concursul pentru funcționari publici. Toți funcționarii publici vor da același concurs ca să intre în corpul național al funcționarilor publici, urmând ca abia apoi să dea examenul de specialitate pe postul pe care vor să se ducă într-o anumită instituție. Una e să dai concurs la primăria Cochirleni și alta la Ministerul Fondurilor Europene și asta trebuie armonizat, pentru că peste tot trebuie să avem funcționari bine pregătiți”, a continuat fosta președintă a Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, potrivit edupedu.ro.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.