Universitatea privată a politicienilor renunță la selecția de dosare. Intră toți care au luat BAC-ul

DE Petre Bădică | Actualizat: 12.08.2022 - 18:35
Absolvirea universității - FOTO. FreePik

Universitatea privată Bioterra a anunțat pe site-ul oficial că înscrierile pentru noul an universitar au loc doar pe baza notei de la bacalaureat. Studentul își va putea alege una din multele specializări de la Universitatea Bioterra dacă a obținut media 6 la bacalaureat.

SHARE

Universitatea privată Bioterra a fost preferata multor oameni politici. Are 9 facultăți și își desfășoara activitatea în mai multe orașe printre care Alexandria sau Slobozia.

Universitatea publică o singură frază depsre admiterea la Universitate în anul 2022-2023.

„Admiterea pentru toate programele de studiu din cadrul Universitatii Bioterra din Bucuresti se face in ordinea mediei obtinuta la EXAMENUL DE BACALAUREAT, pana la ocuparea locurilor aprobate”.

Newsweek România a apelat numerele de telefon menționate la rubrica „contact” de la rectorat, secretar șef universitate și de la trei dintre facultăți pentru explicații. Fie nu a răspuns nimeni, fie telefoanele (de la Facultăți) erau închise. Cu toate acestea anunțul publicat în facsimil e foarte clar: încrierile sunt pentru anul universitar 2022-2023.

Din anunțul de mai sus se înțelege că pentru a intra la oricare dintre specializări/ facultăți e suficient ca elevul să fi luat media finală 6 la bacalaureat. E greu de crezut că nu vor fi locuri la vreuna din specializări/Facultăți, dat fiind că universitățile private se confruntă cu o lipsă de studenți.

Admiterea doar pe baza diplomei de bacalaureat este cel mai de jos criteriu academic ce poate fi impus pentru a intra la o Facultate. Pe baza mediei de la bacalaureat (unde elevul poate să fi obținut: 5 la română, 5 la matematică și 10 la geografie), candidatul poate opta între: agroturism, ingineria produselor, drept, asistență medicală, informatică, adică facultățile Universității Bioterra.

Universitatea favorită a politicienilor

La universitatea Bioterra au studiat o serie de politicieni. „În perioada 2004-2007 urmează cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bioterra, iar în perioada 2004-2008 cursurile Facultăţii de Economie a Turismului Intern şi Internaţional din cadrul Universităţii Româno-Americane”, potrivit prezentării de pagina oficială a lui Robert Negoiță.

Citește și: Robert Negoiță, bacalaureat luat la 31 ani. Milionar, cu două facultăți private și doctorat plagiat

În urma studiilor desfăşurate în perioada 2004-2008, Niculae Bădălău este şi absolvent al Facultăţii de Drept la Universitatea Bioterra. Bădălău a fost ministru în guvernele PSD și acum ocupă o funcție de conducere la Curtea de Conturi. Primarul Pandele a terminat Bioterra. Deputatul USR, Ionuț Moșteanu, propus ministru al Dezvoltării, a terminat managementul. Deputatul George Ionescu a terminat Facultatea de Inginerie Economică. Și deputatul Calotă Ică a făcut un master la Bioterra.

Citește și: Într-un mandat de deputat, Bădălău a făcut trei masterate și o facultate amenințată cu închiderea

 

O serie de scandaluri

Universitatea Bioterra fost implicata, în 2000, într-un scandal legat de emiterea de diplome si certificate imprimate de Ministerul Educatiei, fără ca Bioterra sa aiba dreptul pentru asemenea tipizate.

În 2012, șeful de lucrari al universitaătții a fost retinut de procurori, iar „taxele” pentru o lucrare de licență la Bioterra ajungeau la 3.000 de euro. Parchetul i-a pus sub acuzare pe Florin Adrian Dulugeac, şef de lucrări în cadrul Universităţii Bioterra Bucureşti - Facultatea de Control şi Expertiză a Produselor Alimentare, şi pe Laura Harcan, şef de lucrări la Facultatea de Drept, în legătură cu divulgarea de subiecte de licenţă.

Dimitrie Cantemir, spre închidere

Newsweek a scris, zilele trecute, că o altă universitate privată din București, Dimnitrie Cantemir nu mai înscrie studenți în anul I, deoarece nu mai rentează.

„Pentru anul universitar 2022-2023, nu se organizeaza concurs de admitere la programele de studiu din cadrul Universitatii Creștine 'Dimitrie Cantemir' din București”, scrie mare la capitolul „Admitere” de pe site-ul Universității Creștine Dimitrie Cantemir.

Citește și: O „fabrică de bani și diplome” nu mai înscrie studenți. În 2008, avea 12.000.000 lei excedent

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te