Un profesor face diferența: Elevi de nota 10 la o școală cu toaleta în curte, dintr-un sat din Buzău

DE Valentin Mirică | Actualizat: 07.07.2020 - 11:22
Cătălin Zaman Foto: Facebook

În satul Clondiru din județul Buzău, la o școală cu toaleta în fundul curții, un profesor, Cătălin Zaman, a reușit să facă performanță cu elevii săi: din cei 21 care au dat Evaluarea Națională, patru au luat nota maximă, iar alți șase au avut note peste 9.

SHARE

Cătălin Zaman este de 14 ani profesor de limba română la Școala Clondiru din județul Buzău. El a fost elev al școlii respective și a făcut facultatea la Brașov. Rezultatele din 2020 nu sunt o excepție, elevii săi obținând constant note mari la Evaluarea Națională. 

Una dintre elevele sale este crescută de bunică, dar a reușit să ia nota zece. “Nu am avut foarte mult de lucru pentru că nu mi-a dat voie domnul Zaman, care s-a ocupat de toate. Consider că afară de munca depusă de copii, meritul principal pentru aceste rezultate deosebite pentru o școală din mediul rural, cu toaleta în curte,  de multe ori fără posibilitatea de a se spăla pe mâini, când nu curgea apa de la chiuvete, sunt rezultate care demonstrează munca aceasta împreună. Echipa pe care domnul Zaman a reușit să o formeze în jurul lui“, spune bunica fetei, Viorica Mihalache, citată de Digi 24. 

Școala din Clondiru are toaleta în curte, pereții crăpați, un laborator de informatică departe de a fi dotat corespunzător și nu are sală de sport. 

După ce mai multe publicații au scris despre școala din Clondiru, profesorul Zaman a reacționat, pe Facebook: “Este succesul vostru, oameni buni și frumoși din satul meu natal, "gospodari tot unul și unul", care m-ati primit înapoi cu bratele deschise și care m-ați sprijinit întotdeauna! Împreună am arătat lumii că se poate și la tară!!!

Este succesul prietenilor mei, pentru care sunt "Cătă" si prin ochii cărora m-am simțit mereu o persoană însemnată, lucrul acesta motivându-mă foarte mult!

Dar, deasupra tuturor acestora...este meritul vostru, dragi copii! Voi ați așezat Clondiru pe harta tării. Se vorbește despre voi și despre sat la nivel național! Acesta a fost și visul meu, ca lumea să audă de noi!!!

Ați reușit...voi,copii de 14 ani, viitori oameni de bază ai societății...oameni care sunt sigur ca vor fi drepți și vor aprecia adevăratele valori,nu pe cele închipuite!

Am trăit zile de vis,neșteptate și nevisate! Vă iubesc pe toți!“

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -