Sorin Ion a fost numit secretar de stat pentru învățământul preuniversitar în Ministerul Educației

DE Petre Bădică | Actualizat: 19.11.2020 - 09:17
Sorin Ion / FB

Postul devenise vacant după ce Secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar Luminiţa Barcari şi-a dat demisia la începutul lunii. Aceasta fusese numită în funcţie la începutul acestui an.

SHARE

Sorin Ion a confirmat informația pentru Newsweek România.

Sorin Ion este profesor de matematică și a fost inspector șef al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița.

Profesorul Sorin Ion a fost prezent în emisiunile Newsweek Live. Câteva declarații:

„Mi-e greu să mă imaginez, pe mine ca profesor de matematică, continuând să predau pe aceste coordonate, încă un an sau doi. Există riscul unui blocaj, punctual, al sistemului. Dar nu vom trăi ziua în care sistemul să colapseze. Educația va continua în România, chiar dacă uneori vom fi obligați să folosim paleative sau improvizații. Dar nu ne putem opri”, este concluzia profesorului Sorin Ion.

S-a vehiculat ideea renunțării la o parte din materie în aceste condiții de pandemie. Școala online presupune mai mult timp necesar pentru a preda. Școala hibrid presupune o prezență mai redusă a elevilor la sălile de curs.

„Ideea de a renunța la o parte din materie nu are legătură cu pandemia. Este o discuție despre măsura în care școala are legătură cu viața reală. Despre competențe și cunoștințe. Deși materia la matematică este mult redusă față de acum două sau trei decenii, mai e loc de simplificare, de racordare la ceea ce însemană viața practică.

Școala este un organism viu care trebuie să se adapteze societății. Dar nici nu putem spune: de mâine, renunțăm la 20% din materie. Nu poți rupe lanțul de conținuturi strict proporțional. Când eram student la Universitatea București, colegii greci nu făcuseră integrale în liceu.  Este un capitol la care s-ar putea renunța în anumite profiluri de licee. Pe de altă parte, e util să poți calcula aria unei trapez. Poate, vei fi nevoit să îți pui gresie într-o cameră nu tocmai dreptunghiulară și va trebui să știi cât material să cumperi”, ne-a exemplificat inspectorul școlar Sorin Ion.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.