Scrisoare împotriva candidaturii lui Laurențiu Vlad la rectoratul Universității din București

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 06.12.2019 - 14:50

Profesorul universitar Florin Țurcanu, de la Facultatea de Științe Politice a Universității din București, spune într-o scrisoare deschisă că se simte dator să pună în gardă „ansamblul corpului didactic al universității” în privința candidaturii lui Laurențiu Vlad.

SHARE

“Mă simt dator, în calitatea mea de cadru didactic în aceeași facultate ca și dl. Laurențiu Vlad – Facultatea de Științe Politice – să pun în gardă ansamblul corpului didactic al universității noastre în privința candidaturii domniei sale la funcția de Rector, candidatură pe care, asemenea majorității colegilor mei din FSP-UB, o socotesc profund dăunătoare și încărcată de pericole pentru comunitatea noastră academică”, scrie profesorul universitar Florin Țurcanu, de la Facultatea de Științe Politice a Universității din București, într-o scrisoare remisă Edupedu.ro.

Amintim că, în urmă cu două zile, la Universitatea din București a avut loc primul tur al alegerilor pentru funcția de rector. Istoricul Laurențiu Vlad – fost președinte al Institutului de Studii Conservatoare al lui Dan Voiculescu și semnatar al scrisorii de susținere a guvernului Ponta, din 2012, a obținut cele mai multe voturi și intră în turul II al alegerilor. La 11 voturi distanță s-a plasat sociologul Marian Preda, actualul președinte al Senatului universității, fost președinte al Fundației Mișcarea Populară, pe baza căreia s-a construit Partidul Mișcarea Populară al lui Traian Băsescu.

Într-o scrisoare deschisă, profesorul Florin Țurcanu spune că, “dacă vă întrebați cum ar putea arăta Universitatea din București sub conducerea d-lui Laurențiu Vlad, începeți, vă rog, prin a lua cunoștință despre starea în care se află FSP-UB după 10 ani de conducere exercitată direct, ca decan, sau indirect, ca prorector, de dl. profesor Vlad: o facultate profund divizată, împărțită în două, locuită de neîncredere, teamă și de cadre didactice care, în multe cazuri, se evită reciproc și nu-și mai vorbesc de ani de zile”.

Citește pe Edupedu.ro textul integral al scrisorii deschise.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -