Primăria Sectorului 1 și furnizorul refuză să explice de ce nu funcționează tabletele pentru elevi

DE Vlad Turcanu | Actualizat: 21.09.2020 - 17:28
Colegiul Național „Ion Neculce” din București/ FOTO: neculce.ro

Zeci de părinți s-a strâns luni în curtea Colegiului Național „Ion Neculce” din București, pentru a reclama faptul că tabletele puse la dispoziția elevilor de către Primăria Sectorului 1 nu funcționează și nu pot face orele de curs online.

SHARE

Potrivit unor surse citate de Newsweek România, conducerea unității de învățământ nu a avut un răspuns pe care să-l comunice părinților, deoarece Primăria Sectorului 1, care a achiziționat tabletele cu pricina, nu a comunicat nimic pe această temă.

De altfel, tentativele Newsweek România de a obține informații pe această temă, având în vedere gradul mare de interes public, au fost sortite eșecului până la ora publicării acestui articol. Publicația noastră a contactat responsabilii pentru Relația cu presa din cadrul Primăriei Sectorului 1 pentru a obține răspunsuri la următoarele întrebări:

1. Care este numele societății comerciale de la care Primăria Sectorului 1 a achiziționat tabletele Vonino iMart Pro, care au fost distribuite cadrelor didactice și elevilor, în vederea desfășurării cursurilor online?

2. Care sunt motivele (cauzele tehnice) pentru care tabletele nu funcționează la parametrii optimi, iar foarte mulți elevi din sectorul 1 nu le pot utiliza?

3. Cine va remedia aceste disfuncționalități și când?

Ni s-a recomandat să trimitem Biroului de presă o solicitare de furnizare informații de interes public, în baza prevederilor Legii 544/2001. Nu am primis până în momentul de față un răspuns. Potrivit unor surse din Primărie, de achiziția tabletelor s-a ocupat Direcția învățământ din cadrul Primăriei Sectorului 1.

Newsweek România a contactat și firma Vonino România, care a admis că ea este furnizorul tabletelor pentru elevi. O informație în premieră, având în vedere că primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a refuzat să dea publicității numele firmei cu care a semnat contractul de achiziție.

Reprezentanții firmei ne-au comunicat responsabilul Vonino România cu comunicarea publică nu este disponibil momentan. Am primit asigurări că vom fi contactați ulterior și ni se va da un răspuns oficial. Lucru care nu s-a mai întâmplat până la această oră.

Newsweek România a scris că o parte din tabletele distribuite de Primăria Sectorului 1, condusă de Dan Tudorache (PSD), sunt deocamdată inutilizabile de către unii elevi, deoarece au erori de conectare la aplicațiile Google folosite în procesul de învățământ online, precum Classroom sau Meet.

Citește și:

Tabletele lui Tudorache nu funcționează. Elevi din sectorul 1 nu se pot conecta la cursurile online

Este vorba de celebrele tablete Vonino IMart Pro, cu sistem de operare Android 10, achiziționate din dispoziția primarului Dan Tudorache (PSD), la un preț de aproximativ 1.600 de lei. Pe site-ul Vonino, prețul este de 1.999,99 lei.

Deși este vorba de o tabletă cu resurse tehnice destul de generoase, ea este din păcate inutilizabilă, având multiple erori de conectare din cauza restricțiilor stabilite de administratori (care împiedică conectarea la rețele Wi-Fi sau accesarea „Setărilor” tabletei) și a conturilor de e-mail configurate de firma care le-a livrat.

Săptămâna trecută cursurile online nu s-au putut desfășura la multe unități de învățământ din sectorul 1, pentru că tabletele au fost distribuite târziu. Mai mult, luni, 21 septembrie a.c., nu toți elevii au putut participa la cursuri, pentru că tabletele nu au funcționat.

În momentul în care a anunțat finalizarea achiziției celor 48.000 de tablete pentru elevi și profesori, primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a precizat că pentru o tabletă, cu abonament la internet pe 2 ani, a plătit circa 1.600 de lei, deci în total circa 76 milioane de lei.

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1 (FOTO: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te