Premii de câte 2.000 de lei pentru elevele din Bihor de media 10 la Evaluarea Naţională

DE Bianca Iosef | 10.11.2022 - 16:40
Inspectoratul Județean Bihor- Foto: Facebook

Cele patru eleve care au luat medii de 10 la Evaluarea Naţională din această vară şi cele două absolvente de liceu care au obţinut aceeaşi performanţă la examenul de Bacalaureat au primit joi, la Inspectoratul Şcolar, premiile în bani acordate de Ministerul Educaţiei.

SHARE

Acestea constau în câte 2.000 de lei pentru reuşita la Evaluarea Naţională şi câte 5.000 de lei pentru Bacalaureatul luat cu 10, aşa cum prevede Hotărârea de Guvern nr. 1282/2022.

Inspectorul şcolar general Horea Abrudan i-a felicitat pe elevi, dar şi pe părinţii şi profesorii acestora prezenţi, una dintre absolventele de liceu, studentă la Cluj, fiind reprezentată de tatăl ei.

Citește și: VIDEO Ciucă despre datoriilor acumulate de Termoenergetica: O soluție, fonduri de la Guvern

"Aş vrea să vă spun că în mediul şcolar progresul la învăţătură este o performanţă. Dar vor sunteţi de 10. Am putea să ne întrebăm: unde să mai progresaţi? Cu toate astea, pentru voi progresul înseamnă să vă menţineţi de 10. iar eu asta vă doresc: să rămâneţi de zece orice şi oriunde veţi continua. Nu pot decât să vă felicit pentru performanţa voastră şi să vă spun că pe toţi ne-aţi făcut mândri," a declarat Abrudan.

Citește și: Mihai Daraban: Profitul companiilor prezente în clasamentul TNF 2022 a crescut cu aproape 30%

Cele patru eleve de clasa a VIII-a cu media 10 premiate de minister sunt: Blaga Jaqueline Maria (Liceul Greco-Catolic), Borz Alissa Andreea (Şcoala gimnazială "Oltea Doamna"), Buda Teodora Maria (Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu") şi Isdrailă Alexia Rafaela (Liceul ortodox).

Cele două liceene cu media 10 la Bacalaureat sunt Sotiuţ Denisa Patricia (Colegiul Naţional "Onisifor Ghibu") şi Furtos Bianca Liana (Colegiul Naţional "Mihai Eminescu").

Denisa Sotiuţ, actualmente studentă al Universitatea Oradea, a mărturisit că s-a pregătit singură, fără meditaţii, că nu există niciun secret al reuşitei în afară de muncă şi că materia ei preferată, din probele de la Bacalaureat, a fost Logica.

"Am dat Bac-ul din Limba Română, Istorie şi Logică şi mi-am ales un profil socio-uman care se pliază pe materiile mele, anume resurse umane. Mi-a plăcut întotdeauna să învăţ şi deşi nu am avut mereu medii de zece, am terminat, de obicei, cu o medie de peste 9,50", a declarat Denisa Sotiuț.

Pentru Jaqueline Blaga, Evaluarea Naţională a fost un moment emoţionant, dar faptul că s-a pregătit foarte bine i-a îndepărtat emoţiile şi îngrijorarea.

"Învăţând zi de zi la şcoală şi atenţia din timpul orelor, cu temele făcute, m-au ajutat foarte mult să acumulez informaţiile", a spus Jaqueline Blaga, elevă acum a celui mai renumit liceu din judeţ, Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu" din Oradea, scrie Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te