O universitate care își mută activitatea online le cere studenților să părăsească locurile din cămin

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 13.05.2020 - 09:09

Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj Napoca a anunțat că, începând cu data de 1 iunie 2020, funcţionarea căminelor Universităţii pentru restul anului universitar 2019-2020 va fi reorganizată, în conformitate cu actualul context epidemiologic.

SHARE

Datorită comutării activităţii didactice în mediul online, studenţii au fost rugaţi ca, în perioada 15 - 31 mai 2020, să elibereze locurile pe care le ocupă în cămine.

Studenții urmează să elibereze camera de lucrurile personale și să predea cheia.

Predarea se face la administraţia căminului (în timpul programului cu publicul: de luni până vineri, în intervalul 08:00 – 16:00), sau către personalul de securitate al căminului (în afara programului cu publicul).

„Facem apel la conştiinţa şi la spiritul dumneavoastră civic în timpul procesului de eliberare a camerelor. Astfel, vă rugăm ca pe toată durata acestei perioade să respectaţi reglementările şi recomandările în vigoare (purtarea măştii de protecţie, formarea de grupuri de maximum 3 persoane, dezinfectarea frecventă a mâinilor etc.). De asemenea, vă recomandăm să vă programaţi pe cât posibil vizitele în aşa fel încât programarea dvs. să nu coincidă cu cea a colegilor de cameră, pentru a scădea riscul unei eventuale contaminări

Mențiuni:

Pentru circulaţia între localităţi, studenții pot prezenta autorităţilor acest anunţ şi/sau o dovadă a cazării în cămin (legitimaţie, contract de cazare).

Studenţii domiciliaţi şi aflaţi în prezent în localităţile ce se vor afla şi după 15 mai 2020 sub măsuri de carantinare (Suceava, Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Şcheia, Pătrăuţi, Mitocu Dragomirnei, orasul Ţăndărei din judeţul Ialomiţa, cartierul Bendea din oraşul Babadag, judeţul Tulcea, localitatea Vadu Crişului, judeţul Bihor, și cartierul Poşta din municipiul Buzău) nu sunt nevoiţi să se întoarcă după lucrurile personale. Acestea vor fi păstrate în siguranţă în cămine până la ridicarea restricţiilor de deplasare”, potrivit unui document.

În mod excepțional, în cazul existenţei unor motive obiective şi verificabile, universitatea va asigura şi după data de 1 iunie 2020, în limita posibilităţilor, locuri în cămin solicitanților care:
·          se află în imposibilitatea de a se întoarce în localitatea/ţara de domiciliu
·          se află sub incidenţa unui contract care impune prezenţa fizică a persoanei în Cluj-Napoca după 01.06 (ex. contract de muncă, contract de voluntariat: SAJ Cluj, SMURD Cluj, activităţi umanitare în contextul COVID-19 ale organizaţiilor studenţeşti)
·          au nevoie să fie prezenţi în Cluj-Napoca pentru finalizarea lucrării de licenţă (student an terminal)
·          nu dispun de mijloacele tehnice necesare desfăşurării în bune condiţii a examenelor în mediul online
·          se află într-o altă situaţie excepţională neprevăzută mai sus, care va fi evaluată de către Serviciul Social al universităţii

Aceştia vor prezenta, în cazul în care nu au rămas în Cluj-Napoca pe perioada stării de urgenţă, o declaraţie pe proprie răspundere (găsiţi mai jos un model tipizat) şi un aviz epidemiologic de la medicul de familie. Ambele documente trebuie scanate şi trimise online, la adresa de e-mail , până în data de 24.05.2020.

Pentru această categorie de locatari, Uiveristatea menţionează următoarele:
·        locul/căminul unde vor fi cazaţi nu va fi neapărat acelaşi cu cel de până acum;
·        universitatea le va asigura cazare până în 31 iulie 2020;
·        plata pentru perioada 01.06 – 03.07 (sau momentul eliberării camerei) va urma regimul uzual din timpul anului universitar;
·        plata pentru perioada 03.07-31.07 (sau momentul eliberării camerei) va urma regimul de vară.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te