O tânără care a intrat la Harvard a fost născută de mama ei în închisoare. Cum a reușit să evolueze

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 21.09.2023 - 19:40
O tânără care a intrat la Harvard a fost născută de mama ei în închisoare. Carieră surprinzătoare Foto: facebook/ chidiveco

Această tânără, născută într-o închisoare și abandonată de mama ei, a depășit așteptările și a realizat ceva cu adevărat incredibil. Determinarea și puterea ei au făcut-o să fie acceptată la Universitatea Harvard, devenind un exemplu de inspirație pentru mulți.

SHARE

Această tânără, născută într-o închisoare și abandonată de mama ei, a depășit așteptările și a realizat ceva cu adevărat incredibil. Determinarea și puterea Aurorei au făcut-o să fie acceptată la Universitatea Harvard, devenind un exemplu de inspirație pentru mulți.

În ciuda vieții dure pe care a avut-o din momentul în care s-a născut, Aurora a fost crescută de tatăl ei deoarece mama nu s-a implicat în niciun fel de la eliberarea din închisoare.

În eseul ei de aplicare la Harvard, Aurora a început cu afirmația: „M-am născut în închisoare”. 

Această relatare sinceră și puternică a trecutului ei a impresionat comitetul de admitere care a acceptat-o din prima, scrie people.com

Profesorii i-au văzut potențialul încă de când era mică

Când a crescut, Aurora s-a mutat mult cu tatăl ei.  Pe timpul școlii primare, profesorii au văzut un potențial în ea, dar au simțit că fata avea nevoie de o îndrumare prin programul Project Mentor al CISD , care asociază voluntarii comunitari cu studenții.

Acolo a cunoscut-o pe mentorul ei, Mona Hamby: „Mi s-a dat o lucrare despre ea. Eroul ei era Rosa Parks, mâncarea ei preferată erau tacos de la Dairy Queen și îi plăcea să citească. Din prima am crezut că e o fetiță strălucitoare”.

După ce Aurora i-a spus lui Hamby despre povestea ei de viață, femeia și-a dat seama că adolescenta „are nevoie de mai mult” decât un ghid pentru activitățile școlare, ci și de o îndrumare în viață.

O tânără care a intrat la Harvard a fost născută de mama ei în închisoare. Cum a reușit să evolueze

Așa că, Hamby a ajutat-o ​​pe Castner cu lucruri precum să aleagă ochelarii sau ce frizură să aleagă. De povestea ei au auzit și alte persoane care au dorit să o ajute.

Stomatologii, ortodonții și alți lideri ai comunității au ajutat-o ​​pe Aurora cu dinții și să se bucure de experiențe importante din copilărie, cum ar fi tabăra de vară. 

„A fost un mediu foarte diferit de cel în care am crescut. Tot ceea ce m-a învățat Mona a fost foarte valoros.”, a spus Castner.

Hamby și soțul ei, Randy, au vizitat campusul Harvard cu Aurora în martie 2022, moment care a fost decisiv pentru tânăra care a ales să studieze la importanta instituție de învățământ. Unde a fost și acceptată.

„După acea călătorie, am văzut că dragostea ei pentru școală se intensifică”, a spus Hamby.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te