Monica Anisie: 82.000 de tablete vor fi distribuite către elevi

DE Alex Darvari | 05.09.2020 - 13:52
Monica Anisie / Facebook

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, susţine că în urma licitaţiei desfăşurate de Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) există o companie care a câştigat licitaţia pentru asigurarea a trei loturi de tablete

SHARE

Firma este pregătită să înceapă distribuţia a 82.000 de astfel de dispozitive începând cu 9 septembrie, dacă licitaţia nu va fi contestată.

 
„La momentul acesta am aflat că există un câştigător pentru trei loturi, 82.000 de tablete . Au fost nouă loturi şi au câştigat trei dintre cele nouă locuri. Data de 8 este, înţeleg de la ONAC, data de 8 (septembrie – n.r.) este ultima zi în care se pot depune contestaţii la licitaţie, ştim cu toţii care este Legea achiziţiilor publice. Exisă posibilitatea să se depună contestaţii la achiziţie, până acum nu s-au depus. Dacă nu se depun contestaţii, 82.000 de tablete înţelegem că operatorul care a câştigat în data de 9 începe distribuţia, începând cu data de 9”, a declarat Monica Anisie sâmbătă, într-o emisiune la B1 Tv. 
Ministrul Educaţiei a precizat că Inspectoratele Şcolare din fiecare judeţ au făcut un necesar pe care l-au transmis ministerului de resort şi astfel s-a ajuns la organizarea unei licitaţii pentru 250.000 de tablete. 
Anisie a mai declarat că la Ministerul Educaţie derulează un proiect împreună cu Banca Mondială prin care licee vor primi laptopuri şi alte echipamente electronice inclusiv table inteligente. Aceste şcoli pot da în comodat elevilor echipamente. 
„Vorbim despre 1164 de licee, aproximativ 60.000 de laptopuri, este vorba tot de o achiziţie suntem în desfăşurarea achiziţiei” a adăugat Anisie.


Ea a precizat că şcolile şi autorităţile locale pot cumpăra tablete pentru elevi iar banii vor fi decontaţi din fonduri europene, existând o alocare pentru jumătate de milion de tablete.
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a cerut recent premierului Ludovic Orban demiterea preşedintelui ONAC, întrucât licitaţia pentru achiziţionarea a 250.000 de tablete nu poate fi finalizată la timp. ”Consider inacceptabil rezultatul dezastruos al licitaţiei, după atâtea luni în care toate instituţiile implicate, mai puţin ONAC, au luat toate măsurile ca procedura să fie încheiată în termenele stabilite”, a transmis Anisie, citat de news.ro.
Ulterior, premierul Ludovic Orban a declarat că este posibil să îl demită pe directorul Oficiului National pentru Achizitii Centralizate (ONAC), aşa cum a cerut ministrul Educaţiei, Monica Anisie, din cauza problemelor legate de licitaţia pentru tabletele elevilor, precizând că este nemulţumit de modul în care s-au derulat mai multe proceduri de licitaţie.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.