Ligia Deca: „PNL şi-a asumat reforma în educaţie, a crescut salariile cadrelor didactice”

DE Alin Crișan | 24.04.2024 - 20:33
Ligia Deca: „PNL şi-a asumat reforma în educaţie, a crescut salariile cadrelor didactice” - Foto: INQUAM Photos/ Sabin Cirstoveanu

Ligia Deca a declarat, miercuri la evenimentul de lansare a candidaţilor PNL Dâmboviţa, că liberalii şi-au asumat reforma în educaţie şi au crescut salariile cadrelor didactice cu 50%, din iunie anul trecut până în iunie 2024, iar bugetul pentru educaţie a fost unul record.

SHARE

Ministra Educaţiei Ligia Deca a declarat, miercuri la evenimentul de lansare a candidaţilor PNL Dâmboviţa, că liberalii şi-au asumat reforma în educaţie şi au crescut salariile cadrelor didactice cu 50%, din iunie anul trecut până în iunie anul acesta, iar bugetul pentru educaţie a fost unul record.

Ligia Deca: „PNL şi-a asumat reforma în educaţie, a crescut salariile cadrelor didactice”

„Numai anul acesta bugetul este de 74 de miliarde lei, cu peste 20 de miliarde mai mult faţă de anul 2023”, a mai spus ea. „Numai în Dâmboviţa valoarea tuturor proiectelor prin care dotăm şcolile este de peste 30 milioane euro”, a mai precizat Deca.

„Mă bucur să mă aflu la Dâmboviţa şi pentru că aici este unul dintre locurile de tradiţie ale educaţiei româneşti. Aici s-a născut Diaconul Coresi, editorul primelor cărţi tipărite în limba română şi acest lucru să ştiţi că imprimă şi valori şi identitate şi sentiment de valoare unei regiuni. În această perioadă a alegerilor locale avem ocazia de a contribui şi noi la viitorul judeţelor noastre şi al ţării.

Avem ocazia să alegem candidaţi valoroşi care nu se uită doar la ziua de astăzi sau la acest ciclu electoral, ci investesc în copiii noştri, investesc în viitorul nostru sau mai pe şleau investesc în educaţie. 

De aceea cred că este excepţional că astăzi putem să sprijinim candidaţi liberali cu realizări certe în acest domeniu unde nu se văd lucrurile, nu se văd succesurile astăzi, ci se văd uneori peste generaţii”, a afirmat Ligia Deca, la evenimentul de lansare a candidaţilor PNL Dâmboviţa.

Ea a amintit şi de bugetul record pentru educaţie şi anume „numai anul acesta bugetul este de 74 de miliarde lei, cu peste 20 de miliarde mai mult faţă de anul 2023”.

„Haideţi să vorbim despre educaţie, pentru că de prea multe ori vorbim despre educaţie şi despre ce nu merge bine. În primul rând, PNL şi-a asumat reforma în educaţie. Când toată lumea ne spunea – dacă faci reformă în educaţie pierzi voturi, PNL şi-a asumat reforma în educaţie, a crescut salariile cadrelor didactice, istoric cu 50% din iunie anul trecut până în iunie anul acesta, a crescut bugetul educaţiei record. În acelaşi timp a investit în oameni, a investit în şcoli.

Numai anul acesta bugetul este de 74 de miliarde lei, cu peste 20 de miliarde mai mult faţă de anul 2023. Sigur că acest lucru s-a realizat şi prin forţa cadrelor didactice, dar vă rog să mă credeţi când spun că nu este simplu să susţii în Guvern o investiţie la o aşa dimensiune într-un domeniu în care rezultatele nu se văd mâine”, a completat Deca.

Aceasta a făcut şi o trecere în revistă a sumelor investite în judeţul Dâmboviţa.

„Încă ceva – anul acesta faţa şcolii româneşti se schimbă şi vă dau câteva cifre din Dâmboviţa. Numai în Dâmboviţa valoarea tuturor proiectelor prin care dotăm şcolile este de peste 30 milioane euro.

De asemenea, alocăm următoarele sume: peste 23 de milioane euro pentru reducerea abandonului şcolar în peste 60 de şcoli, peste 19 milioane euro pentru construirea de şcoli noi sau pentru consolidare şi reabilitare a spaţiilor existente, aproape 3 milioane euro pentru dotări unităţi de învăţământ cu laboratoare inteligente, peste 7,2 milioane euro pentru microbuze electrice, pentru că ştim că fără transport şi fără masă caldă mulţi copii, din păcate, renunţă să mai vină la şcoală. 

Peste 3,5 milioane euro pentru digitalizarea Universităţii şi aproape 1,5 milioane euro pentru cei mici, pentru serviciile complementare de educaţie timpurie. Tot aici în Dâmboviţa 35 de şcoli şi unităţi subordonate sunt incluse în programul Masă Sănătoasă. Asta înseamnă 12.000 de copii, faţă de 3.800 cât au fost în anii anteriori”, a mai precizat ministra Educaţiei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te