Învățătorul - „patinuar" și-a asumat vina de a fi „corectat" greșit. A primit „observație scrisă"

DE Sorin Semeniuc | Actualizat: 12.03.2019 - 14:33
"Patinuar" pentru copii/FOTO: Facebook.com

Învățătorul de la Colegiul „Mihai Eminescu” din Iași care a „corectat" un cuvânt scris corect de către un elev a primit „observație scrisă", cea mai ușoară sancțiune.

SHARE

Cadrul didactic și-a asumat vina, poziție total opusă celei pe care a transmis-o public săptămâna trecută.

„S-a luat această decizie. Domnul învățător și-a asumat vina", a declarat directorul Colegiului, profesor Gabriela Săndulescu. Eroarea învățătorului Spiridon Andrieș a constat în faptul că ar fi corectat ca un robot, după un șablon, așteptându-se ca în respectivul loc să găsească un exercițiu pe care îl dăduse copiilor, acela de a copia mai multe propoziții care conțineau câte un cuvânt greșit.

„Eu nu mă bucur pentru această sancțiune. Singurul lucru pe care îl doresc este ca domnul învățător să își asume public greșeala", a declarat Ionel Tarnoveski, tatăl elevului. El a afirmat că, în ciuda celor întâmplate, fiul său va rămâne în clasa învățătorului Andrieș.

Inițial, învățătorul a dat vina pe elev

Cazul de la Iași a izbucnit săptămâna trecută, după ce Ionel Tarnoveski a postat pe Facebook un fragment dintr-o temă a fiului său, temă în care Andrieș a corectat cuvântul „patinoar" indicând faptul că forma corectă este „patinuar".

După vâlva creată de situație, inflamată inclusiv de o poziție a ministrului Eduației, Andrieș a răspuns dând vina pe elev: "Elevii au primit ca sarcină de lucru copierea unui text scris pe tablă, intenționat greșit – cu erori de scriere – pe care să-l rescrie, corectând greșelile sesizate, evidențiindu-le prin scrierea cu creionul.

În notarea temei de acasă, am ținut cont de faptul că elevul nu a respectat cerințele enunțului și a scris, selectiv, doar câteva enunțuri care nu erau în totală concordanță cu textul scris la tablă."

Citește și: Învățătorul - „patinuar", autor de manual de limba română

Încă un scandal la "Eminescu"

Pe de altă parte, la puțin timp după acest incident, la acest colegiu a izbucnit un nou scandal. Un grup de părinți și de elevi de la o clasă a XII-a cere schimbarea dirigintelui.

„Cu doar câteva luni înainte de examenul de bacalaureat, un grup numeros din clasa a XII-a E de la Colegiul Mihai Eminescu cere înlocuirea dirigintelui. Profesorul de istorie Sorin Sitea este acuzat atât de o parte dintre elevii săi, cât şi de părinţii acestora, că ar avea un comportament discriminatoriu în clasă. Liceenii revoltaţi spun că ar fi trataţi diferit faţă de colegii lor, dar şi că ar fi supuşi unei presiuni psihice din partea profesorului.

Ei au exemplificat situaţia a şase eleve care, din cauza tratamentului dascălului, ar fi ajuns la psiholog. Tabăra liceenilor nemulţumiţi, care au şi susţinerea părinţilor, este egală cu cea a elevilor care nu s-au alăturat protestului, şi din care face parte inclusiv fiica dirigintelui Sitea, elevă în aceeaşi clasă", a scris astăzi „Ziarul de Iași".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te