Guvernul răsplătește cu 1.000 de lei premiul I la olimpiadele naționale. Creștere de 300%

DE Alex Darvari | Actualizat: 27.05.2022 - 19:52
Guvernul răsplătește cu 1.000 de lei premiul I la olimpiadele naționale. Creștere de 300% / Pexels

Guvernul a adoptat un proiect  pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011 și prorogarea unor termene.

SHARE

Proiectul prevede majorarea cuantumului minim al stimulentelor financiare pentru elevii care obțin performanțe la olimpiadele.

Potrivit proiectului, cuantumul minim al stimulentelor financiare pentru elevii care obțin performanțe la olimpiadele naționale este diferențiat, după cum urmează: a) pentru premiul I – 1000 de lei; b) pentru premiul al-II -lea – 700 de lei; c) pentru premiul al- III-lea – 500 de lei; d) pentru mențiuni – 300 de lei.

În prezent valorile primite de olimpici sunt:

300 de lei – premiul I;
200 de lei – premiul II;
100 de lei – premiul III;
35 de lei, în cazul mențiunilor
De asemenea, se precizează că de bursa de performanță pot să beneficieze și elevii de la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar particular.

Autoritățile administrației publice locale pot acorda din bugetele proprii, premii pentru elevii care au obținut performanțe deosebite la olimpiade naționale și internaționale și la concursuri și competiții naționale și internaționale.

Citește și: Pe ce toacă banii ORDA. Contract de 60.000 de euro ca să transmită pe Zoom-ul lui Bogdan Chirieac


Proiectul mai introduce noi prevederi în Legea Educaţiei privind elevii din Ucraina. Astfel, pentru anii școlari 2022-2023 și 2023-2024, cetățenii ucraineni cu statut de elev în sistemul național de învățământ românesc, au dreptul să se înscrie în clasa a- IX-a, fără susținerea evaluării naționale, pe locuri speciale, și peste numărul maxim de elevi cuprins în acea formațiune/clasă, în conformitate cu prevederile unei proceduri aprobată prin ordin al ministrului educației, în termen de 10 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.

Citește și: Deputatul Daniel Ghiță a ajuns desculț acasă: „Hoțule, nu puteai să furi și tu un tricou?”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.