EVALUAREA NAȚIONALĂ 2020 Emoții pentru rezultatul de la examen mai mult decât legate de coronavirus

DE Bianca Iosef | Actualizat: 15.06.2020 - 17:21
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Cadrele didactice și părinții susțin că nu îi deranjează prea tare noile reguli de protecție față de infecția cu coronavirus, iar emoțiile pentru Evaluarea Națională sunt mult mai mari.

SHARE

Un elev din Constanța nu a putut intra la proba de limba română, prima din cadrul Evaluării Naționale, din cauză că avea temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius. Ministerul Educației a precizat că tânărul a venit la examen cu o branulă la mână, fiind în tratament pentru enterocolită.

Elevul a fost reprogramat pentru sesiunea a doua a Evaluării Naționale, din 29 iunie.

Examenul de final de clasa a VIII-a se desfășoară anul acesta în condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus.

Ministerul Educației a impus reguli stricte: se distribuie măști și mănuși de protecție, băncile trebuie așezate în așa fel încât elevii să se afle la o distanță de 2 metri unul de celălalt, sălile de clasă trebuie să fie dezinfectate periodic.

Citește și Tatiana Ghiță, profesoară de limba română: Subiectele au fost accesibile. Mă aștept la note mari

De asemenea, elevii care au o temperatură mai mare de 37,3 grade nu pot intra în examen.

„Școala noastră a luat toate măsurile necesare, adică cele transmise de Minister.[...] Copii au păstrat distanța, au fost scoase bănci din sălile de clasă, au fost purtate măști de protecție, s-a efectuat termoscanarea înainte de intrarea în sălile de clasă. Noi am respectat ce ni s-a transmis”, a declarat pentru Newsweek România Ruxandra Achim, profesoară la Colegiul Națonal „Ion Luca Caragiale”.

Cadrul didactic a precizat că emoțiile au avut mai mult legătură cu examenul decât cu riscurile de sănătate. „Este mai bine sa previi decât să tratezi. Dar emoțiile au fost legate strict de examen. Copiii s-au concentrat mai mult pe evaluare decât pe virus”, a menționat Ruxandra Achim.

Un al profesor, care a dorit să rămână anomim, a menționat că măsurile cerute de minister au fost aplicate întocmai.

„Copii au fost scanați de la distanță cu un termometru, au fost conduși pe intrări separate în funcție de etajul pe care urmau să dea examenul, au fost scoase bănci din clasă astfel încăt să nu fie mai mult de 10 persoane în clase cu tot cu supraveghetor”, a menționat profesorul.

Acesta a menționat totuși că noua situație i-a influențat pe copii. „Au fost conștienți de problema actuală, iar emoțiile au fost mai mari”.

Cadrul didactic susține că nu s-a gândit la riscuri.

Citește și EVALUAREA NAȚIONALĂ 2020 Subiectele de la proba de Limba și literatura română

„Supraveghetorii au purtat și ei măști și mânuși, știau că nu o să fie tocmai ușor să reziste, dar nu au avut încotro. În această situație m-am gândit să dau o mână de ajutor ca supraveghetor, nu m-am gândit decât la faptul că trebuie sa ajut, nu la mască și mânuși”, a menționat profesorul.

De cealaltă parte, Dora Dima, părintele unui elev care a intrat luni la Evaluarea națională, a precizat că nici ea, nici copilul nu se gândesc la coronavirus, ci doar la rezultate. „Atât eu, cât și fata mea am fost foarte relaxate. Școala a luat toate măsurile necesare. Emoțiile mele au fost doar legate de examen în sine”, a menționat Dora Dima.

Evaluarea națională continuă miercuri, cu proba la Matematică.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te