Elevii vor da un bacalaureat personalizat începând cu 2027. Ce se va întâmpla în anii următori

DE Alex Darvari | Actualizat: 10.05.2022 - 11:20
Elevii vor da un bacalaureat personalizat începând cu 2027. Ce se va întâmpla în anii următori / gov.ro

Ministrul Cîmpeanu a vorbit cu prilejul deschiderii primului Forum franco-român al Educaţiei, eveniment organizat de Ambasada Franţei în România, Institutul Francez şi Ministerul Educaţiei.

SHARE

„Schimbări la Bacalaureat sunt necesare. Însă schimbări la Bacalaureat vor fi după parcurgerea unui întreg ciclu. Cu alte cuvinte, cei care aveți Bacalaureat anul acesta și anul viitor, schimbări esențiale n-o să fie, va fi organizat așa cum îl cunoașteți. Dacă vorbim de un nou început în septembrie 2023, cu clasa a 9-a, înseamnă că în 2024 termin clasa a IX-a (…), în 2027 clasa a XII-a și poți în 2027 să dai un Bac complet diferit. Dacă mă întrebați pe mine, da, aș vrea un Bac complet diferit. Aș vrea un Bac în care probele de competență să fie reale, adevărate și să poată să demonstreze competență fiecăruia dintre voi. Unii va pricepeți la (…) comunicare în limba engleză, alții va pricepeți la lege, competență juridică, de ce nu? Și, alături de matematică, de limba și literatură română (…), aceste discipline care sunt și trebuie să rămână, voi să susțineți un examen bazat pe competențe, la alegerea fiecăruia dintre voi, personalizat", a spus Sorin Cîmpeanu, la evenimentul din 5 mai 2022.

Citește și: Elevii de clasa a II-a dau examenul de evaluare. În ce constau examenele și ce se urmărește

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că este foarte important ca, alături de competenţele digitale, să fie susţinute şi competenţele de comunicare în limbi străine şi a subliniat deschiderea şcolii româneşti către plurilingvism.

Citește și: VIDEO Biden reactivează o lege din al II-lea Război Mondial ca să poată trimite armament în Ucraina

"Deschiderea şcolii româneşti către plurilingivism este foarte puternică, dar sunt lucruri de făcut pentru ca această competenţă de comunicare în limbi străine să fie din ce în ce mai la îndemâna absolvenţilor de învăţământ preuniversitar pentru a se putea valoriza în dezvoltarea lor personală şi profesională. Este foarte important, alături de competenţele digitale, să susţinem aceste competenţe de comunicare în limbi străine şi aceste lucru se va face exact în acest moment în care lucrăm la pachetul legislativ pentru operaţionalizarea Proiectului "România Educată"şi vom vedea în ce măsură putem să introducem aceste competenţe pentru cea de-a doua limbă încă înainte de primul bacalaureat care ar putea să se organizeze începând cu anul 2027 dacă pachetul legislativ va intra în vigoare începând cu septembrie 2023", a afirmat ministrul cu prilejul deschiderii primului Forum franco-român al Educaţiei, eveniment organizat de Ambasada Franţei în România, Institutul Francez şi Ministerul Educaţiei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te