Elevii condamnă campania electorală făcută în școli de primarul Sectorului 5

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 11.09.2019 - 14:00

Consiliul Municipal al Elevilor Bucureşti cere autorităţilor competente să se sesizeze şi să ia măsurile necesare, în vederea stopării difuzării de materiale electorale în unităţile de învăţământ preuniversitar, precizând că în şcoală politica „nu are ce căuta".

SHARE

Copiii din Sectorul 5 al Capitalei au primit luni, în prima zi a anului școlar 2019-2020, un orar personalizat cu o caricatură a primarului Daniel Florea, dar și cu o poezie care îi îndeamnă pe cei mici să se uite în calendar, „c-au șanse” să ajungă „primar”.

„Dragul meu copil școlar, /De urmezi acest orar, /Să te uiți în calendar, /C-ai șanse s-ajungi primar!" sunt versurile prin care primarul Sectorului 5, Daniel Florea, le-a urat elevilor bun venit în noul an școlar.  

În acest context, Consiliul Municipal al Elevilor București, structura de reprezentare a celor 300.000 de elevi din capitală, trage un puternic semnal de alarmă cu privire la politizarea din ce în ce mai puternica a sistemului de învățământ.

„Luni, 9 septembrie, au fost distribuite în liceele, școlile și grădinițele din sectorul 5 al capitalei orare cu caricatura Primarului Daniel Florea. Mesajul ce însoțește caricatura «Dragul meu copil școlar/De urmezi acest orar/Să te uiți în calendar/C-ai șanse s-ajungi primar» este total nepotrivit pentru elevi. Mai mult, în colțul din stanga al orarului, apar două hashtag-uri, unul cu inițialele edilului, iar celălalt cu motto-ul mandatului, având caracter manipulator, evidențiând modul în care Daniel Florea și-a început campania electorală. 

Citește și: Primarul sectorului 5 își face reclamă printre elevi cu orare în versuri

Considerăm gestul primarului sectorului 5, Daniel Florea, imoral și dăunător pentru elevi, încălcând articolul 7 din Legea Educației Naționale numărul 1/2011, conform căruia în unitățile, în instituțiile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale sunt interzise activitățile de natură politică.

Consiliul Municipal al Elevilor București solicită autorităților competente să se sesizeze și să ia măsurile necesare, în vederea stopării difuzării de materiale electorale în unitățile de învățământ preuniversitar.

Citește și FOTO Primarul Daniel Florea își face campanie pe caietele elevilor din Sectorul 5 cu „#DF”

Elevii, din păcate, sunt încă o dată folosiți ca masă de manipulare pentru campaniile electorale ale viitorilor candidați. Educația nu trebuie să aibă culoarea unui partid, iar, în școală, politica nu are ce căuta, dincolo de orele unde este subiect de discuție.”, a declarat Tudor-Alexandru Panait, președintele Consiliului Municipal al Elevilor București  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te