COVID a închis 32 de săptămâni școlile în România. Bulgaria – 41, Ungaria – 39, Franța, Spania - 12

DE Petre Bădică | Actualizat: 22.10.2021 - 13:32
COVID a închis 32 de săptămâni școlile în România. Bulgaria – 41, Ungaria – 39, Franța, Spania - 12 / Inquam Photo

Nu a existat o abordare unitară a pandemiei de coronavirus, astfel încât diferențele de timp în care școlile au fost închise variază foarte mult în Europa.

SHARE

Monitorizarea realizată de UNESCO se referă la săptămânile în care școlile au fost închise la nivel național urmare a pandemiei de coronavirus.

Monitorizarea o găsiții AICI.

România figurează cu 32 de săptămâni în care școlile au fost închise în pandemie. Nu este cea mai proastă situație la nivel european. Spre exemplu, școlile au fost închise timp de 41 de săptămâni în Bulgaria și Cehia, 38 de săptămâni în Serbia, 39 în Ungaria, 43 în Polonia.

COVID a închis 32 de săptămâni școlile în România. Bulgaria – 41, Ungaria – 39, Franța, Spania - 12

Au fost și state care s-au confruntat cu creșteri puternice ale infectărilor de coronavirus, dar au respectat principiul: școlile se închid ultimele. Au preferat să închidă, parțial, economia, dar să trimită elevii la școală. În Franța, școlile au fost închise numai 10 săptămâni, deși capitala Paris a cunoscut un lockdown îndelungat. Spania, unde primul val a fost extrem de agresiv, cu 10.000 de morți într-o singură zi, a ținut școlile închise numai 13 săptămâni.

Marea Britanie a cunoscut, în ianuarie 2021 spre exemplu, peste 1.500 de decese pe zi de covid. Și în aceste zile numărul de infectări este de peste 50.000 zilnic. Școlile au fost închise 27 de săptămâni.

Germania și Italia au ținut școlile închise 38 de săptămâni. Rusia, unde a fost decretat un lockdown dur timp de două săptămâni, a închis școlile doar 12 săptămâni. În Rusia mor zilnic de coronaviurs 1.000 de oameni.

Problema României o reprezintă faptul că, în general, nu ține școlile deschise prea mult timp. Comparativ cu statele din Occident, elevii din România au un număr mult mai mare de zile de vacanță.

Prea multă vacanță

Elevii din România merg 167 zile la școală. În Italia și Danemarca – 200, Olanda – 189, Serbia - 170.

Puține state oferă elevilor peste 11 săptămâni de vacanță de vară iar printre ele se află: România, Italia, Spania, Portugalia, dar și Blugaria. Vacanța între 9 și 11 săptămâni: Ungaria, Serbia, Bosnia, Suedia, Finlanda, Grecia.  Vacanță între 7 și 9 săptămâni: Polonia, Cehia, Slovacia, Franța, Norvegia. 

Vacanță de vară sub 7 săptămâni: Germania, Elveția, Marea Britanie.

Citește și: Elevii din România merg 167 zile la școală. În Italia și Danemarca – 200, Olanda – 189, Serbia – 170

De luni, vacanță din nou

Doar 14 state din întreaga lume mai țin școlile închise pentru a face față pandemiei de coronavirus. Printre ele se află și România.

Potrivit datelor UNESCO, România este singura țară din Europa care își va închide școlile urmare a pandemiei de coronavirus. În lume, doar 14 state mai au școlile complet închise. Printre ele regăsim: Sri Lanka, Uganda, Myanmar, Filipine, Cuba, Belize, Fiji. De luni, li se va alătura și România.

Citește și: România, singura țară din UE care închide complet școlile. Uganda și Sri Lanka, în aceeași situație

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te