Copilul cu 10 la Evaluarea Națională din Voinești pleca dimineața pe întuneric la pregătire

DE Alex Darvari | 25.06.2022 - 17:08
Copilul cu 10 la Evaluarea Națională din Voinești pleca dimineața pe întuneric la pregătire

Vasile Amăriuţei a demonstrat că elevii din mediul rural pot face perfomanţă! Tânărul a absolvit clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială „Ioanid Romanescu”din Voineşti şi a reuşit să obţină media 10.00 la examenul de Evaluare Naţională.

SHARE

 Este singurul elev din mediul rural ieşean care a obţinut un astfel de rezultat!

Vasile are 14 ani şi locuieşte alături familia sa în satul Voineşti, la 17 km de Iaşi. Acesta are două surori mai mari, de unde a avut de-al lungul anilor modele demne de urmat: cea mai mare soră urmează cursurile Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, iar cea de-a doua este elevă a Colegiului Economic „Virgil Madgearu”. Mezinul are şi el planuri măreţe: pasionat de matematică de când se ştie, îşi doreşte să urmeze Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi. Vasile spune că nu îşi aminteşte un moment în care a ştiut că iubeşte matematica, dar această materie a făcut mereu parte din pregătirea sa. „Mi-a plăcut matematică dintotdeauna, am învăţat cu drag, am înţeles ce am de făcut. Profesoara noastră de matematică a făcut şi pregătire cu noi, de la 7 dimineaţa, înainte de prima oră de la 8. Era totul opţional, fără niciun cost. Doamna profesor ne spunea că putem veni oricâţi, ea va susţine ora oricum. Uneori eram doar 5 elevi în clasă, eu am mers de fiecare dată, deşi uneori plecam pe întuneric.”, povesteşte Vasile, elevul de 10 din Voineşti.

Tatăl lui Vasile este plecat în străinătate, iar mama sa, Mihaela Amăriuţei, se ocupă cu îngrijirea casei şi cu pregătirea copiilor. Părinţii îl susţin, dar spun că dorinţa de a face perfomanţă a venit mereu din partea băiatului. „Niciodată nu l-am împins de la spate. I-am spus că oricum învaţă pentru el, dar niciodată nu am avut probleme. Când a simţit că nu se descurcă de unul singur la limba şi literatura română, ne-a rugat să înceapă pregătirea, chiar ne-a spus că va plăti singur orele din banii de bursă. 


Citește mai mult pe ziaruldeiasi.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.