Cîmpeanu: 120.000 de angajați din învățământ vor avea prioritate la vaccinare înainte de 8 februarie

DE Miruna Moldoveanu | 20.01.2021 - 15:58
Doză de vaccin anti-COVID/FOTO: Facebook

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că „126.000 de angajați din sistem care sunt la interfața directă de lucru cu elevii și studenții” vor avea prioritate la vaccinare până la data de 8 februarie, când urmează să înceapă semestrul al doilea al anului școlar.

SHARE

„Am identificat în cadrul acestei clase de prioritate acordată personalului din învățământ un grup de 126.000 de angajați care sunt la interfața directă de lucru cu elevii și studenții, care vor avea prioritate în cadrul acestei clase de prioritate. Deci personalul din învățământ va fi vaccinat, e vorba de aceia care și-au declarat disponibilitatea de vaccinare și care sunt la interfața directă, nemijlocită de lucru cu copiii, elevii și studenții, încă dinainte de începutul celui de-al doilea semestru planificat, așa cum este acum, sub rezerva evoluției epidemiologice, pentru data de 8 februarie”, a declarat Cîmpeanu, după ce s-a vaccinat împotriva Covid-19.

El a adăugat că numărul celor care doresc vaccinarea din rândul cadrelor didactice a crescut față de datele preliminare ale interogării.

„Evoluțiile zilnice arată o creștere a acestui procent (a angajaților care vor să se vaccineze - n.r.) în sistemul național de învățământ. Avem în plan organizarea de webinarii, cu mii, zeci de mii de angajați din personalul din învățământ, webinarii prin care să poată fi oferite răspunsuri la întrebările firești ale fiecăruia dintre noi. Aș vrea să vă spun că s-au înlăturat și viciile de raportare, ați văzut procente mai mici la universitățile de medicină și farmacie, acestea nu raportaseră vaccinarea personalului didactic din învățământul medical clinic, deoarece au considerat că s-au vaccinat în calitate de medici. Deci sunt corectate și raportările și se adaugă zi de zi noi înscrieri cu privire la posibilitatea de vaccinare în sistemul de învățământ”, a spus ministrul.

Întrebat despre cadrele didactice care nu doresc sau nu pot să se vaccineze, Cîmpeanu a răspuns: „Există cadre didactice care au contraindicație medicală, există cadre didactice care au mari semne de întrebare și abia după aceea există cadre didactice care nu doresc. Eu sunt convins că prin eforturile pe care noi le vom face pentru a risipi semnele de îndoială numărul acestora va fi din ce în ce mai mic.”,  potrivit HotNews.ro.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.