Ce subiecte au primit elevii la prima probă scrisă de la Evaluarea Națională

DE Octavia Constantinescu | 18.06.2019 - 13:31

Absolvenţii clasei a VIII-a au susţinut, marţi, proba scrisă la Limba şi literatura română, în cadrul examenului de Evaluare Naţională 2019. Peste 150.000 de elevi s-au înscris la acest examen, iar rezultatele finale la Evaluare vor fi afişate în data de 25 iunie.

SHARE

Lista completă cu subiectele la Limba şi literatura română a fost publicată in exclusivitate de Mediafax. 

La subiectul I, elevii au lucrat pe un text de Horia Lovinescu, "Ultima cursă". 

Subiecte Română Evaluare Naţională 2019. La subiectul al II-lea, elevii au avut de redactat o naraţiune de 150 - 300 de cuvinte, în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la şcoală, în timpul unei activităţi de lectură, scrie Mediafax.

 

Absolvenţii clasei a VIII-a au primit de redactat, la Subiectul I, o compunere, de minimum 150 de cuvinte, prin care să argumenteze apartenenţa unui text la genul dramatic.

De asemenea, în compunerea lor, elevii au trebuit să precizeze, în detaliu, două trăsături ale genului dramatic. 

La Subiectul al II-lea, elevii au primit de redactat o naraţiune, de 150 - 300 de cuvinte, în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la şcoală, în timpul unei activiţăti de lectură. 

 

Primele rezultate vor fi comunicate marţi, 25 iunie, până la ora 12:00 (în centrele de examen). Nota pentru proba Limba şi literatura română poate fi calculată utilizând baremul de notare care însoţeşte subiectele. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 - 20:00. Rezultatele finale ale examenului de evaluare vor fi afişate sâmbătă, 29 iunie.

Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Media generală obţinută în cadrul EN VIII are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a. În baza notei obţinute la evaluarea naţională, absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -