Ministrul Sănătăţii, Alenxadru Rafila, a declarat luni, despre prezenţa ploşniţelor în şcolile din Sectorul 5 că nu crede că ploşniţele au o informaţie până unde este sectorul 5 şi de unde începe, de exemplu, sectorul 4.
El a precizat că, în mod evident, este vorba de asigurarea condiţiilor igienice în şcoli.
Ce spune ministrul Sănătății despre ploșnițele din școli. ”Nu cred că știu până unde e Sectorul 5”
El a menţionat că combaterea acestor paraziţi se face şi prin informarea familiilor copiilor, pentru că aceleaşi măsuri igienice trebuie luate şi la domiciliul fiecăruia dintre ei.
Citește și: În ce sector este şcoala din. Bucureşti invadată de ploşniţe. Părinţii sunt terorizaţi
”Eu nu ştiu exact care este cauza că fix în Sectorul 5... Eu nu cred că ploşniţele au aşa o informaţie până unde este sectorul 5 şi de unde începe, de exemplu, sectorul 4.
În mod evident, este vorba de asigurarea condiţiilor igienice în şcoli”, a spus ministrul. Alexandru Rafila a precizat că ”combaterea acestor insecte, acestor paraziţi se face şi prin informarea familiilor copiilor, a copiilor, pentru că aceleaşi măsuri igienice trebuie luate şi la domiciliul fiecăruia dintre ei”.
Citeşte şi: Unde are loc controlul de la magazinul Ikea, unde au fost reclamate ploşniţe
”Sigur, poate fi o problemă legată de o activitate intensă sau o recrudescenţă a apariţiei acestor insecte, dar nu pot să fac niciun comentariu. Este foarte bine că se face în Sectorul 5 dezinfecţie şi lucrul ăsta este foarte bun”, a completat ministrul Sănătăţii, conform News.ro.
Citeşte şi: Și-a închiriat un apartament dar era infestat cu ploșnite. ”Am plâns de nervi, nu am putut dormi”
Toate școlile din sectorul 5 din București au fost închise luni pentru dezinsecție. Măsura a fost luată după ce mai mulţi părinţi au reclamat că este invazie de ploşniţe în unele unități de învățământ. Primarul Cristian Popescu Piedone a decis suspendarea cursurilor pentru a rezolva problema.
De marți, elevii ar urma să revină la cursuri însă, în unele școlii, cadrele didactice le-au sugerat părinților să îi țină pe copii acasă și mâine, în special pe cei cu vârste fragede, deoarece substanțele folosite pentru dezinsecție sunt foarte puternice, iar sălile de clasă trebuie să fie aerisite fierte bine, conform Antena 3 CNN.
Medicii spun că ploșnițele nu transmit boli, însă ciupiturile pot provoca simptome extrem de neplăcute precum usturime, infecții sau chiar alergii la nivelul pielii.