Și-a închiriat un apartament dar era infestat cu ploșnite. ”Am plâns de nervi, nu am putut dormi”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 05.02.2024 - 12:35
Ploșnițele de pat fac viața grea multor români Foto: wikipedia.com - rol ilustrativ

O tânără care și-a închiriat un apartament în București a descoperit la scurt timp că locuința era plină de ploșnițe. Femeia a trecut prin momente groaznice însă într-un final a reușit să se mute.

SHARE

Subiectul ploșnișelor a apărut din nou în atenția oamenilor. Cei care locuiesc în București spun că au avut experiențe neplăcute cu aceste insecte de care se scapă foarte greu. 

O tânără a spus că a fost nevoită să își găsească o altă locuință după ce a sesizat că cea pe care o închiriase era invadată de ploșnițe.

Cât de greu se scapă de ploșnițe. O tânără a fost nevoită să se mute

Pe o rețea de socializare, o tânără a povestit cum a fost nevoită să se mute din apartamentul pe care-l închiriase din cauza ploșnițelor.

Citește și: Cum a reacționat o studentă străină când a ajuns la cămin, în România. „Aveam bube, muşcături roșii”

În urmă cu 30 de zile, am descoperit că aveam ploșnițe de pat, o colonie la început de drum, ca să zic așa. Nu a fost nici foarte rău dar nici nu puteam să stau prea liniştită, pentru că erau destul de multe, aveam destul de multe bubiţe, iar starea mea mentală era în declin. Încă este, dar încerca să trec peste.

Oricum, după ce am aflat mai multe despre ele, mi-am dat seama că sunt mai populare decât credeam. Țin să menționez că nu am mai întâlnit așa ceva până acum, așa că m-am panicat, am plâns de nervi, nu

 am putut dormi destul și cum trebuie, am spălat, am aburit, am vidat, am împachetat incontinuu, am aruncat o grămadă de lucruri, am riscat multe lucruri cu valoare sentimentală, am căutat apartament și am reuşit să mă mut într-un apartament nemobilat, toate într-o singură săptămână.

Citește și: Unde s-au găsit ploșnițe și râie în mijloacele de transport în comun? Reacția călătorilor

Vă spun sincer că stresul mental prin care am trecut sa resimțit și după, până în prezent, așa că sunt serioase când spun că nu e de glumit cu ele. De aceea spun și în titlu, că aceste insecte sunt în vârful lanțului trofic. Literalmente ele nu au prădători înafară de noi sau animalele noastre de companie”, a scris tânăra pe rețeaua de socializare.

Cimex lectularius, sau ploșnițe de pat, se ascund foarte bine, se înmulțesc foarte rapid, pot sta flamand până la 6-12 luni, timp în care pot depunde ouă, ies din ascunziș să se hrănească sau date la 3-7 zile, în

grup, iar mușcăturile pot provoca reacții adverse foarte urâte pentru cei care care nu au sistemul imunitar pregătit să îndure așa ceva.

Ele stau de obicei în saltea și cadrul de pat, urmărind să fie cât mai aproape de hrană (adică oameni și animale de companie), dar se pot deplasa până la vecinul de sus sau de jos, prin canalizarea baie sau alte sisteme de ventilație. Se pot ascunde cel mai bine între textile și corpuri de mobilier, unde lasă și ouăle, dar și în plinte, prize, electrocasnice sau pământul de la plante. Pe scurt, oriunde e cald și bine pentru ele.

De asta spun că sunt în vârful lanțului trofic. Până le descoperim, ne mănâncă ele pe noi. Când le descoperim, trebuie să treci printr-un proces monstruos de a remedia situația, și ce să vezi? Au creat rezistență la multe dintre substanțele folosite în prezent, așadqr, combaterea lor este din ce în ce mai problematică”, a mai scris femeia.

Tânăra a fost nevoită să se mute în altă casă după ce a făcut ”puțin scandal”. A fost acuzată de proprietar că ea a adus insectele și că trăiește din a face ”scheme de genul” proprietarilor. 

”Am fost amenințată cu poliție și avocați, așa că am fost nevoită să îmi apăr felia, lucru pe care îl recomand tuturor, mai ales dacă ați încercat să vă asigurați că nu există de probleme, înainte să vă mutați, cum am făcut eu.

Citește și: O femeie acuză că a fost mușcată de ploșnițe în patul hotelului. Inspectorii: I se pare

Suntem apărați de lege, conform Codului Civil, în Contractul Locațiuni, capitoul: Garanția contra viciilor! Asta înseamnă că puteți cere să despăgubire pe toate bunurile pierdute, garanția înapoi și ce alte lucruri mai necesare, în conformitate cu legea.

Asta înseamnă că trebuie să fiți precauți și să semnați cel puțin un contract de comodat, dacă nu e înregistrat la ANAF și un proces verbal de predare primire.

Menționați în contract toate drepturile responsabilității, obligațiilor și responsabilităților locatarului și locatorului, iar în procesul verbal, toate corpurile de mobilier, stau lor și alte aspecte ce vreți să vă vizați, cum ar fi înțelegere amiabilă în caz de reziliere forțată sau alte neplăceri/vicii”, a mai scris tânăra. 

Cât de greu scapi de ploșnițe

La postarea ei, utilizatorii platformei de socializare au spus că au trecut prin situații similare și că este foarte greu să scapi de aceste insecte. 

”Am trecut și eu prin experiența ta, cuvânt cu cuvânt, doar că în cazul meu intraseră în apartamentul din cauza unui om cu probleme mentale care luase de la gunoi sau saltea veche și o târâse pe scări.

În două săptămâni, toată scara avea infestație, administratorul dădea din umeri, am stat eu să creez poster cu informațiile pe care foarte frumos le-ai legat și tu aici și le-am lipit prin toată scara.

Abia atunci au început oamenii să vorbească între ei, dar nu erau deloc îngrijorați, se tratau cu fiole și raid, care le-au băgat și mai adânc în pereți și tâmplărie, de ajunseseră să îmi iasă în casă din prize și parchet. 

Citește și: Mii de elevi din Franța sunt forțați să stea acasă. Școlile, închise din cauza ploșnițelor

Între timp eu mă apucasem să îmi bag toată viața în saci, în mașina de spălat la 60°+, la fiert, la înghețat, la gunoi, numai eu știu câte coșmaruri am avut (și încă mai am) și cu câtă anxietate am rămas. , că și acum când călătoresc, verifică temeinic orice saltea/canapea de la hoteluri și merge cu sacii după mine.

Proprietara, o doamnă mai în vârstă, mă lua cu "Haideți don'șoară, de gândăceii ăștia vă temeți?" așa că m-am mutat în 3 săptămâni, iar la 2 luni mă sună fosta proprietară să ceară scuze că m-a făcut nebună și că acum înțelegem cât de mult sunt nasoale” a povestit o femeie pe grup.

Mulți încearcă să scape de aceste insecte cu tot felul de insecticide pe care plătesc sute de lei. De cele mai multe ori nu reușesc și apelează la specialiști. 

Săptămâna trecută un magazin de mobilă din București a recunoscut că ”din informațiile preliminare, zona posibil afectată este cea de depozitare recuzită a magazinului și nu s-au extins în zona comercială a magazinului sau în produsele de larg consum, destinate publicului. În funcție de rezultatele investigației, vom începe să implementăm imediat toate măsurile necesare pentru a rezolva problemele identificate”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te