În ce sector este şcoala din. Bucureşti invadată de ploşniţe. Părinţii sunt terorizaţi

DE Florin Budescu | Actualizat: 20.03.2024 - 12:11
În ce sector este şcoala din. Bucureşti invadată de ploşniţe. Părinţii sunt terorizaţi - Foto: Pexels/Pixabay

În ce sector este şcoala din. Bucureşti invadată de ploşniţe. Părinţii sunt terorizaţi. Este alertă într-o școală din Sectorul 5 al Capitalei. Părinții se plâng că sunt ploșnițe.

SHARE

În ce sector este şcoala din. Bucureşti invadată de ploşniţe. Părinţii sunt terorizaţi. Este alertă într-o școală din Sectorul 5 al Capitalei. Părinții se plâng că sunt ploșnițe în clase. Copiii ar putea aduce acasă insectele, pe haine și în ghiozdane.

Primăria Sectorului 5 confirmă că ploșnițele au reapărut, după două ture de dezinsecție deja făcute. Primele semnale de alarmă, spun părinții, au început în urmă cu aproximativ trei săptămâni, când au descoperit că cei mici au semne pe piele.

În ce sector este şcoala din. Bucureşti invadată de ploşniţe. Părinţii sunt terorizaţi

Conducerea școlii Gimnaziale „Ion I.C.Brătianu” a refuzat să ofere un punct de vedere. Sub protecția anonimatului, unul dintre părinți a povestit despre situația cu care încă se confruntă. Părinte, conform Digi24

„Știu toți părinții, copilul meu a observat, el a făcut o poză, m-a și sunat după ce a văzut și după ce mi-a trimis poza, să îmi comunice. Îl verific în primul rând de la îmbrăcăminte, încălțăminte, până la caiete, cărți, ghiozdane.

Când ajunge acasă, practic, îl dezbrac afară, iau toate hainele la controlat, toate cărțile, apoi el intră în casă, la duș și apoi se îmbracă. Nu este normal să facem acest lucru în fiecare zi.”

Citeşte şi: Unde are loc controlul de la magazinul Ikea, unde au fost reclamate ploşniţe

Că în școală se duce o luptă cu ploșnițele, o recunoaște chiar administratorul, într-o înregistrare cu camera ascunsă. „A doua tură [de dezinsecţie] vineri. Acum așteptăm să vedem, mai facem peste o săptămână.

Dar s-a făcut din momentul în care au apărut, de pe 29 februarie, pe 1 s-a făcut prima. La două săptămâni, am făcut a doua tură, adică vineri. Au fost în anumite clase. În primă fază am făcut pe toată suprafața școlii, subsol, tot.

La a doua tură, am făcut doar la etajele unde au reapărut. Și așteptăm să vedem cât durează toată treaba, dacă mai facem încă o tură.”

Citeşte şi: Și-a închiriat un apartament dar era infestat cu ploșnite. ”Am plâns de nervi, nu am putut dormi”

Părinții spun că se tem și pentru faptul că ploșnițele sunt aduse de la școală, acasă. „Vă dați seama că ne temem că, na, ne temem, toată lumea fuge de așa ceva. Geaca în saci, ghiozdanul în sac, până a doua zi. Mă tem, că na, sunt atâtea probleme pe care le poate da această insectă”, spune părintele unui copil.

Direcția de Învățământ din cadrul Primăriei Sectorului 5 spune că prima dezinsecție s-a făcut la începutul acestei luni, într-o singură sală de clasă, iar la aproximativ două săptămâni distanță a fost din nou semnalată existența insectelor şi procedura de dezinsecție a fost reluată.

Și Inspectoratul Școlar București a precizat că a fost informat de situație și se încearcă eliminarea ploșnițelor, dar fără să le afecteze copiilor cursurile.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te