Similar, și premierul Ludovic Orban a explicat că „nu poţi să creezi o previziune astăzi - care previziune care să fie modificată în funcţie de evoluţia epidemiei”.
„Şcoala va începe. Va începe în condiţiile pe care ni le va permite evoluţia epidemiei. Există un grup de lucru interministerial coordonat de vicepremierul Raluca Turcan, care face analize extrem de serioase, evaluarea infrastructurii, evaluarea cadrelor didactice, distribuţia posibilă a elevilor în clase, studiază inclusiv sistemul mixt, suntem într-o analiză foarte serioasă pentru că nu poţi să creezi o previziune astăzi -care previziune care să fie modificată în funcţie de evoluţia epidemiei. Noi pregătim deschiderea şcolii pentru orice scenariu posibil.
Atunci când vom avea toate datele necesare pentru a furniza o informaţie corectă, o informaţie care să permită elevilor, profesorilor, cadrelor didactice, părinţilor să se pregătească pentru deschiderea anului şcolar”, a declarat premierul, într-o conferință de presă.
Școala ar trebui să înceapă în 14 septembrie. Astăzi, mai multe asociații ale elevilor au protestat în fața Guvernului, cerând executivului condus de Ludovic Orban să descentralizeze decizia deschiderii școlilor și să anunțe oficial modalitățile finale de începere a cursurilor.
O propunere a Asociației de Elevi Constanța este ca în mediul rural, în zone unde nu sunt cazuri de Covid-19, elevii să meargă la şcoală, iar în zonele urbane unde sunt multe infectări şcoala să se desfăşoare exclusiv online.
„Acolo unde nu sunt cazuri, în mediul rural, unde sunt sate izolate, să se meargă la şcoală fizic pentru că ar fi mult mai bine pentru elevi, iar acolo unde există cazuri foarte multe, de exemplu în municipii sau oraşe precum Suceava, să se meargă exclusiv online pentru că sălile sunt prea mici pentru numărul mare de elevi, iar condiţiile sanitare din şcoli nu sunt cele mai bune, motiv pentru care solicităm şi măşti, dezinfectant şi asigurarea hârtiei igienice şi a săpunului la toaletă”, a propus Sabina Spătariu.