Au fost publicate regulile și calendarul pentru Bacalaureatul 2020

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 27.05.2020 - 11:36
Foto: Pro TV

Noile reguli de la Bacalaureat, laolaltă cu calendarul examenelor care încep peste o lună, au fost publicate în Monitorul Oficial.

SHARE

În toate liceele la care se înscriu cel puțin 30 de candidați, indiferent dacă ei sunt din promoția anului acestuia sau din ani anteriori, vor fi organizate centre de examen.

Cei care au făcut naveta în alt județ vor putea susține BAC-ul în propriul județ – pentru a da examenul “într-o unitate de învățământ din apropierea locuinței”, prevede Metodologia. Contestațiile vor putea fi depuse electronic.

Ordinul care modifică regulile și calendarul de Bacalaureat 2020 a fost publicat în Monitorul Oficial din 25 mai. Liceele unde se vor susține examenele de BAC 2020 vor fi stabilite până pe 8 iunie.

Profesorii care fac parte din comisiile din centrele de examen, inclusiv persoanele de contact și informaticienii, sunt selectați din alte unități de învățământ decât cele din care provin elevii. Pentru examenul național de Bacalaureat – 2020, supravegherea probelor scrise este asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un asistent (față de minimum 2, anii trecuți).

Noul calendar de bacalaureat 2020


3 – 10 iunie 2020: Înscrierea candidaților

11-17 iunie 2020: Echivalarea şi recunoşterea competenţelor lingvistice şi digitale

22 iunie 2020: Limba și literatura română –  examen scris

23 iunie 2020: Limba și literatura maternă –  examen scris

24 iunie 2020: Proba obligatorie a profilului –  examen scris

Examen la Matematică – pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, pentru cei care au terminat filiera tehnologică și pentru absolvenții de la profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională

Examen la Istorie – pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus
25 iunie 2020 Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – examen scris

Absolvenții trebuie să aleagă una dintre următoarele materii, pentru examen, în funcție de studiile urmate în liceu:

Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională

Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus.

30 iunie 2020: Afișarea rezultatelor la probele scrise, până la ora 12:00

30 iunie 2020: Afișarea rezultatelor la probele scrise, până la ora 12:00

30 iunie 2020: Depunerea contestațiilor în intervalul orar 16:00-20.00

1 iulie 2020: Depunerea contestațiilor în intervalul orar 8:00-12:00

1-4 iulie 2020: Rezolvarea contestațiilor

5 iulie 2020: Afișarea rezultatelor finale

Algoritmul de echivalare și recunoaștere a competențelor lingvistice și digitale va fi realizat de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (instituția care comasează IȘE și CNEE). Până la această dată, instituția nu a făcut publice regulile de echivalare.

Înregistrările audio-video din sălile de examen vor fi verificate de Comisiile de bacalaureat, prin sondaj, după încheierea fiecărei probei scrise. “În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen” din centrul respectiv, prevăd regulile. În cazul în care după aceste verificări se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă, absolvenții de liceu pot fi eliminați din examen.

Nu vor fi nominalizate în comisiile de bacalaureat persoane care, în sesiunile anterioare ale examenelor, nu și-au îndeplinit corespunzător atribuțiile sau au fost sancționate.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -