Admiși la licee teologice cu note sub 5 la examenul de limba română de la Evaluarea Națională

DE Petre Bădică | Actualizat: 21.08.2021 - 00:23
Admiși la licee teologice cu note sub 5 examenul de limba română de la Evaluarea Națională / ziuadecluj.ro

Pentru că „Evaluarea Națională” nu se pică, liceele primesc elevi care nu au reușit să ia notă de trecere la examenele de limba română și matematică. Soluția ar fi introducerea unor criterii de admitere.

SHARE

Newsweek România continuă să arate că elevii, absolvenți de opt clase, pot intra la orice profil liceal chiar dacă nu au luate note de trecere la examenele de la Evaluarea Națională.

Am arătat că elevi cu note de 3 și 4 la matematică la Evaluarea națională au fost admiși în licee de mate-informatică. Detalii AICI.

Am descoperit un elev de 8,59 la clasă și nota 2 la examenul de Evaluare. Dar și că există diferențe și de 5 puncte în toate județele între media anilor V- VIII și notele de la examenul de limba română sau de matematică de la Evaluarea Națională. Detalii AICI.

Am stabilit că un elev de etnie maghiară a obținut la limba maternă nota 9, iar la română 3. Detalii AICI

Dar și că 42% dintre elevii din Covasna și 45% din Harghita nu știu limba română de nota 5. Detalii AICI

Admiși la licee teologice cu note sub 5 examenul de limba română de la Evaluarea Națională

Datele de la Ministerul Educației arată că există elevi care au intrat la licee teologice cu note sub cinci la limba română.

La un liceu teologic romano-catolic a fost admis un elev cu notă sub 2.

La liceele teologice romano-catolice au admis elevi care au primit note sub 5 la examenul de limba română de la Evaluarea Națională. Au existat și note de 2,47 sau 2,65 la Liceul Romano-Catolic Szent Laszlo din Oradea.

La Seminarul teologic liceal ortodox Sf. Ioan Iacob din Dorohoi alți elevi au luat note de 4,3 și 4,25 la limba română. Au fost primiți în clase de filologie.

Și la seminarul teologic din Târgoviște s-a înregistrat o notă sub 5 la română.

Majoritatea liceelor teologice ortodoxe au primit numai elevi cu note peste cinci la limba română: Seminarul Teologic Ortodox Cluj-Napoca, Liceul Teologic Târgu-Jiu, Liceul Ortodox Nicolae Steinhard, Liceul Ortodox Antim Ivireanu.

Cum se calculează media de admitere la liceu


Media notelor de la examenul de evaluare națională este constituită în procent de 80% din media de admitere în clasa a noua, 20% fiind media aritmetică a celor patru ani de gimnaziu. Nota admitere liceu = 80% X Media Evaluare națională + 20% X (media notelor din clasele V - VIII)

Elevii nu sunt obligați să obțină note peste 5 nici la examenul de matematică, nici la cel de limba română pentru a fi repartizați la liceu. Acest lucru se datorează și faptului că, în România, statul garantează educația de zece clase.
 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te