72,90%, rata de promovare înregistrată la examenul național pentru definitivare în învățământ

DE Alex Darvari | Actualizat: 21.07.2021 - 22:36
72,90%: rata de promovare înregistrată la examenul național pentru definitivare în învățământ /Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Care este procentul de promovare din sesiunea 2021, înregistrat în urma desfășurării probei scrise a examenului național de definitivare în preuniversitar?

SHARE

Rezultatele obținute de candidați au fost publicate astăzi, 21 iulie, ora 10:00, de către Ministerul Educației, pe site-ul dedicat, dar și în centrele de examen.
Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 5.782 de candidați cu medii între 8 și 10. Precizăm că pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

Citește și: Ilie Năstase a petrecut de ziua lui alături de soția de care urma să divorțeze. Ceartă pe cadouri


La proba scrisă din această sesiune au fost prezenți 8.300 de candidați (95,80%). Dintre aceștia, 366 de candidați s-au retras, iar un candidat a fost eliminat pentru fraudă.
Lucrările a doi candidați au fost anulate în centrele de evaluare. Astfel, din totalul celor 7.931 de candidaţi cu lucrări evaluate, 4.156 de candidați au obținut note situate pe segmentul 8 - 10. Dintre aceștia, 187 de candidaţi au fost notați
cu 10, iar 701 candidați au primit note între 9,50 și 9.99. De asemenea, 3.232 de candidați au avut note între 5 și 7,99. Cu note sub 5 au încheiat proba 543 de candidați.

Rezultate AICI

Citește și: Elev de 8,59 la clasă, nota 2 la examenul de Evaluare. Diferențe și de 5 puncte în toate județele

Conform calendarului aprobat, contestațiile se depun la centrele de examen, astăzi, 21 iulie și joi, 22 iulie. Rezultatele finale vor fi publicate în centrele de examen și pe definitivat.edu.ro, în data de 28 iulie. Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, un cadru didactic depășește stadiul de debutant
și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.